October 18, 2016

Parikymppisen parhaat talousvinkit

Nuorena vitsa väännettävä. Näin sanoo sananlasku ja kyllä se vaan pitää paikkansa. Parikymppisenä ihminen on aloittamassa omaa elämäänsä ja oma elämä tuo mukanaan myös vastuullisuuden. Vastuullinen rahankäyttö on hyvä oppia jo lapsena, mutta koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä alkaa järkeväksi rahankäyttäjäksi ja säästäjäksi. Vastuullinen rahankäyttö ei ole pelkästään pihistämistä Roope Ankan tyyliin, vaan se tarkoittaa rahan säästämisen lisäksi muun muassa myös järkevää kuluttamista sekä oman talouden suunnittelua. Kun nämä taidot oppii hallitsemaan opiskeluaikana, niin töihin päästyä ja tulotason sekä menojen kasvaessa niillä on suuri merkitys yksilön ja perheen talouden kannalta.

Talouden suunnittelu

Talouden suunnittelu on tärkeä taito. Kun osaat suunnitella talouttasi, osaat ottaa huomioon tulosi ja menosi sekä suunnitella omaa rahankäyttöäsi niin lyhyellä kuin pitkällä aikajänteelläkin.Omaa talouttasi voit suunnitella sillä tarkkuudella kuin itse haluat. Voit kirjata tulosi ja menosi tarkasti esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmaan tai sitten pidät asiat mielessäsi asiatasolla ilman sen tarkempaa kirjaamista.Osaat myös suunnitella ja tarvittaessa jaksottaa isommat ostoksesi vuoden ajalle ja tarvittaessa voit myös tehdä vaadittavia säästötoimenpiteitä tietyn asian hankkimiseksi. Voit myös hakea lainaa vaikka pankista ja osaat huomioida lainanlyhennyksen aiheuttaman paineen kuukausittaiseen käyttörahaasi.

Säästäminen

Säästäminen on tärkeä taito. Säästämisellä edesautat sitä, että henkilökohtainen kassavarantosi voi joustaa, mikäli jonain kuukautena joudutkin ostamaan jotain, jota et olekaan huomioinut suunnitellessasi talouttasi.Säästäminen voi olla myös pitkäjänteistä toimintaa eli esimerkiksi sijoittamista eikä pelkästään rahan säilyttämistä pankkitilillä. Rahastot ovat hyviä sijoituskohteita sen suhteen, että niiden arvonvaihtelut eivät ole niin voimakkaita kuin osakkeiden, eikä sinun tarvitse tietää minkään tietyn yrityksen taloustietoja, vaan rahastot ovat pankin hallinnoima kokonaisuus eri arvopapereita.Yksi miettimisen arvoinen vaihto on eläkerahasto. Silloin säästät itsellesi kuukausittain pienen summan, joka maksetaan sinulle takaisin eläkkeelle päästyäsi. Tulevaisuudessa eläke-edut pienenevät koko ajan, joten tällä tavoin säästät itsellesi lisää rahaa eläkeaikaasi varten.Vertaileminen ja vaihtoehtojen etsiminenOsa talouden suunnittelua ja säästämistä on asioiden vertaileminen ja vaihtoehtojen etsiminen. Hankintoja ja ostoksia ei pidä tehdä malttamattomasti, vaan välillä kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, olisiko tuotteelle edullisempia vaihtoehtoja. Internet on hyvä työkalu, jonka avulla saat helposti ison otannan tuotteen hintamaailmasta ja sen perusteella sinun on helpompi tehdä ostopäätöksesi.Sinun kannattaa myös katsoa vaihtoehtoja haluamallesi tuotteelle. Kalleinta kannattaa ostaa harvoin, mutta halvin vaihtoehtokaan ei välttämättä ole paras. Yritä löytää mahdollisimman paljon ostajien tuotteelle antamia arvosteluja päätöksesi tueksi. Mieti, voisitko saada tuotteen käytettynä tai olisiko sinun mahdollista vaikka lainata se joltain.Joskus sinulla saattaa tulla eteen tilanne, jolloin haluaisit ostaa tietyn tuotteen eikä sinulla juuri sillä hetkellä ole rahaa sitä varten.Tiedät kuitenkin, että kuukauden päästä sinulle jää vähän ylimääräistä, niin silloin me, VIVUS.FI, voimme auttaa sinua. Meiltä saat turvallisen lainan nopeasti.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora