May 20, 2021

Kuinka yhdistän lainani? 5 askelta taloudelliseen mielenrauhaan

Monelle kuluttajalle tulee yllätyksenä yksittäisistä luotoista maksettavien kulujen suuruus. Kun yhdistät olemassa olevat luotot yhdeksi lainaksi, voit säästää koroissa sekä kuluissa.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa kulutusluottojen, luottokorttivelan tai osamaksusopimusten yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Näin maksat monen yksittäisen luottosopimuksen kulujen ja koron sijaan vain yhden lainan kuluja.

Mitä asioita kuluttajan kannattaa ottaa huomioon yhdistelylainaa pohtiessa? Listasimme 5 askelta, jotka johtavat taloudelliseen mielenrauhaan.

1. Laske velkasaldon määrä

Lainojen yhdistäminen on hyvä aloittaa oman taloudellisen tilanteen päivittämisellä ja laskemalla kaikkien luottojen jäljellä olevavelkasaldo yhteen.

Näin saat käsityksen siitä, kuinka suurelle määrälle yhdistelylainaa tarvitset. Jos haet enemmän lainaa kuin tarvitset, voit päätyä maksamaan myös kuluja enemmän. Siksi oikea lainasumma on tärkeää laskea ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Velkasaldon laskeminen onnistuu esimerkiksi tutkailemalla viimeisimpiä laskuja sekä lainojen luottoehtoja tai tarkistamalla lainasaldo luotonmyöntäjän tarjoamasta verkkopalvelusta.

2. Kilpailuta lainatarjoukset

Kun olet laskenut tarvittavan lainasumman, kannattaa lainatarjoukset kilpailuttaa. Eri lainanantajilla on erilaiset lainanmyöntökriteerit, joten voit saada hyvin erilaisia lainatarjouksia. 

Voit kilpailuttaa yhdistelylainan itse kysymällä tarjouksia eri pankeista tai käyttää ilmaista lainavertailupalvelua, kuten Sortteria. Lainavertailupalvelun etuna on se, että voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta.

Sortterin palvelussa on jopa yli 20 lainanantajaa, jolloin voit saada kattavasti lainatarjouksia. Vertailupalvelun käyttäminen on täysin ilmaista eikä velvoita nostamaan lainaa.

3. Hyödynnä lainalaskuria –selvität, kuinka paljon säästät

Mikäli pohdit sitä, että onko yksittäiset luottosopimukset sittenkin edullisempi vai kalliimpi ratkaisu kuin yhdistelylaina, voit käyttää laskemisen apuna lainalaskuria.

Lainalaskuri kertoo sinulle yksityiskohtaisesti jokaisen luottosi koron määrän sekä kokonaiskustannukset. Valitse ensin laskurista luottosi tiedot, kuten jäljellä oleva lainasumma ja laina-aika, korkoprosentti sekä tilinhoitomaksut. Kirjaa kokonaiskustannukset ylös jokaisesta yksittäisestä luottosopimuksesta ja laske kaikki kustannukset yhteen.

Voit nyt vertailla kustannuksia saamiesi yhdistelylainatarjousten kustannuksiin.

4. Kiinnitä huomiota laina-aikaan

Pieni kuukausierä voi näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta sen myötä laina-aika ja kustannukset yleensä kasvavat. Tämä johtuu siitä, että laina lyhenee hitaasti, mutta korko sekä muut lainan kiinteät kulut juoksevat joka kuukausi.

Lainan maksuerän olisi hyvä olla omaan kuukausibudjettiin sopiva, mutta liian pitkäksi maksuaikaa ei kannata turhaan venyttää. Laina-aikaan kannattaa siis kiinnittää huomiota, sillä se saattaa nostaa kokonaiskustannuksia merkittävästi.

5. Maksa vanhat lainat pois

Kun olet saanut yhdistelylainan tilillesi, on tärkeää maksaa pois kaikki vanhat kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksusopimukset kerralla pois, jotta saat yhdistelylainan tuomaa säästöä talouteesi. Tämän jälkeen huolehdit vain yhden lainan takaisinmaksusta.

Muista, että lainan takaisinmaksu onnistuu myös etuajassa. Voit koska vain tehdä ylimääräisiä kuukausilyhennyksiä tai maksaa koko lainan aiemmin sovittua nopeammin. Näin myös säästät lainakuluissa.   

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Lainojen yhdistäminen on kuluttajan kannalta usein hyödyllistä, sillä kuluttaja hyötyy lähes poikkeuksetta taloudellisesti. Lisäksi käsitys omasta taloudesta selkiintyy.

Hyötyjä:

  • maksat vain yhden lainan korkoa ja kuluja
  • yhdistelylaina on usein yksittäisiä luottoja edullisempi laina
  • velan määrä ei vähene, mutta kulut ja korot voivat pienentyä huomattavasti
  • voit myös neuvotella pienemmän lainan kuukausierän
  • saat taloudellista mielenrauhaa, kun muistettavana on vain yksi eräpäivä

Yksittäisiin lainoihin menneet kulut voit näin tallettaa säästötilille ja toteuttaa saavutetuilla säästöillä jonkin tulevaisuuteen siirtyneen unelman.

Yhdistä lainat jo tänään!

 

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora