September 27, 2016

Lainan maksuajan valinnan tärkeys

Me kaikki joudumme joskus ostamaan jotain lainarahalla. Useimmiten se on auto tai asunto, mutta lainarahaa käytetään nykyään yhä enemmän ja enemmän myös muiden ostosten rahoittamiseen. Erilaisilla lainatyypeillä on erilaisia takaisinmaksuaikoja ja joskus joutuu pohtimaan eri vaihtoehtojen mielekkyyttä tai soveltuvuutta oman ostoksen maksamiseen.

BudjettiI

sompia ostoksia tehdessä asialistalla ensimmäisenä on budjetin laatiminen. Silloin voit hahmottaa helposti mahdollisen lainasi ja sen lyhennysten vaikutuksen kuukausittain käytössäsi olevaan rahamäärään. Mutta ennen kaikkea näet sen, ettet ota liikaa lainaa suhteessa tulotasoosi.

Lyhytaikainen laina

Lyhytaikainen laina tai tutummin pikavippi maksetaan takaisin kuukaudessa ja lainasummat ovat yleensä sadasta tai kahdesta sadasta aina pariin tuhanteen euroon. Ne täytyy maksaa takaisin useimmiten kuukauden kuluessa lainan nostamisesta, joten lainasumma täytyy miettiä oman maksukyvyn mukaisesti. Jos nettotulosi kuukaudessa ovat  1500 euroa, niin ei ole järkeä ottaa 2000 euron lyhytaikaista lainaa. Lainakorko lyhytaikaisissa lainoissa on usein korkein, kun niitä verrataan muihin luottotyyppeihin. Useimmiten lyhytaikaisen lainan saa ilman lainan perustamiskuluja.

Joustoluotto

Joustoluotot ovat maksuajoiltaan ja lainasummiltaan erilaiset kuin lyhytaikaiset lainat. Voit saada useamman tuhannen euron joustoluoton, vaikka nettotulosi olisivatkin tuon aiemmin mainitun 1500 euroa, sillä voit valita maksuajaksi jopa muutaman vuoden, jolloin kuukausittainen rasite taloudellesi on vähäisempi. Korot ovat matalammat kuin lyhytaikaisissa lainoissa, mutta kannattaa silti hyödyntää esimerkiksi lainalaskuria, jolla näet kuukausittaisen koron osuuden lainalyhennyksessäsi. Joustoluotoissakaan ei välttämättä ole lainan perustamiskustannuksia ollenkaan.

Pankkilaina

Pankkilaina on koroltaan halvin. Voit saada haluamasi suuruisen lainan haluamallasi maksuajalla, mutta sinun kannattaa silti laskea kuukausittaisen lyhennyksen ja lainan koron määrä. Edellisistä poiketen pankkilainaan tarvitaan jonkinlainen vakuus, joka nykyään on usein asunto. Ennen pankitkin myönsivät kulutusluottoja ilman vakuuksia, mutta nykyään tilanne on toisin. Lainasummastasi ja tulotasostasi riippuen voit tarvita myös takaajat lainallesi. Pankkilainasta pankki perii perustamis- tai nostokustannukset.

Paras pikavippi

Sen saat meiltä. VIVUS.FI on maailmanlaajuisen 4Financen osa ja meillä on kokemusta niin isoista kuin pienistäkin lainoista. Me tarjoamme sinulle luotettavan lainan pieniin tarpeisiin.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora