October 4, 2016

Mikroyrittäjän opas

Mikroyrittäjä, kuka hän on? Tämä termi on yleistynyt vasta viime aikoina ja termi voi aiheuttaa sekaannusta vieläkin joidenkin ihmisten mielestä. Se ei tarkoita mikrotietokoneisiin liittyvää, vaan pienimuotoista yrittämistä. Yrittämistä, jossa yrittäjä työllistää pääasiassa itsensä, mutta jos liiketoiminta kannattaa, niin voi hän toki palkata ihmisiä auttamaan liiketoiminnan pyörittämisessä.Mikroyrittäjä on palkkatasoltaan verrattavissa normaaliin, työssäkäyvään ihmiseen tai mikäli hänellä menee oikein hyvin ja hän on löytänyt itselleen sopivan tuotteen tai tarjoaa palvelua, jossa kilpailu on vähäistä, niin tulotaso voi olla mitä vaan hyvän ja erinomaisen välillä. Mikroyrittäjyys voi olla työllistymiskeino tai sitten puhdas elinkeino, mutta voihan se myös yhtä lailla olla sivutoimista yrittämistäkin.Mitä mikroyrittäjä voi tehdä? Mikä olisi liiketoiminnan alue, jolle kannattaisi pyrkiä? Kaikkihan riippuu sinusta itsestäsi, mitä osaat ja mitä haluat tehdä. Seuraavassa listassa on mainittu muutama toimiala, joita kannattaa miettiä.

  • ValokuvausOsaatko valokuvata? Mikset möisi töitäsi? Vielä parempi, jos osaat myös jälkikäsitellä kuvasi vielä paremmiksi. Muista, että muun muassa kuvan terävyyden tulee olla huippuluokkaa. Kannattaa lukea valokuvaustoimistojen ohjeet kuville. Tällaisia toimistoja ovat esimerkiksi Shutterstock.com ja Fotolia.com.
  • KirjoittaminenOsaatko kirjoittaa mielestäsi hyvin? Oletko ajatellut, että kirjoittamisella voi myös hankkia? Mikset kokeilisi siipiäsi ja listautuisi jonkun freelancereita välittävän palvelun kirjoille. Tällainen palvelu on esimerkiksi Upwork.com, jossa voit kilpailla muiden freelancereiden kanssa erilaisista kirjoitustöistä. Vielä parempi, jos osaat kirjoittaa englanniksi, niin mahdollisuutesi kasvavat.
  • KäännöstyötOnko sinulla kielipäätä? Kokeile mahdollisuuksiasi esimerkiksi edellä mainitussa Upwork.comissa. Sieltä voit löytää mitä moninaisimpia käännöstöitä, mutta sinun täytyy ensin kuitenkin voittaa tarjouskilpailu ja saavuttaa tilaajan luottamus ennen kuin saat työn. Muista, että maasta se pienikin ponnistaa eikä töiden laadulle saa olla nirso. Muutaman hyvän asiakaspalautteen jälkeen mahdollisuutesi saada töitä kasvavat.
  • KäsityötJos olet näppärä käsistäsi, niin sinun kannattaa yrittää myydä töitäsi, olivat ne sitten puusepäntöitä, kudontaa, virkkausta tai nypläystä. Jos pääset myynnissä hyvin alkuun, sinun kannattaa sijoittaa vähän parempiin työkaluihin tai materiaaleihin, jolloin laatu paranee ja samalla paranee myyntikin. Hyviä paikkoja myydä käsitöitä on esimerkiksi Huuto.net tai tori.com.

Oletko päättänyt siis alkaa mikroyrittäjäksi? Hienoa! Ongelmasi on vain se, että tarvitsisit vähän päivitystä kalustoosi ja mietit, miten saada rahaa sitä varten. Me, VIVUS.FI, voimme myöntää sinulla lainaa nopeasti, jotta pääset nopeasti alkuun mikroyrittäjänä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora