November 1, 2016

Kun rahat eivät riitä, on vaikeaa olla hyvä vanhempi

Kun rahat eivät riitä, tulee tukalat oltavat, rahanpuute aiheuttaa stressiä ja silloin palaa energiaa tulonlähteitä miettiessä. Uusia tulonlähteitä on kuitenkin vaikea saada, joten silloin täytyy myös miettiä tarkasti, mihin rahaa menee. Rahan säästäminen on hyvä asia, jotta sukanvarteen saadaan vähän pelivaraa yllättäviä tilanteita varten. Seuraavassa on sinulle muutama hyvä vinkki, joiden avulla sinulle voi olla helpompi saada rahaa vähän säästöönkin.

  • Tee itsellesi budjetti. Silloin näet helposti mihin rahasi menee kuukausittain. Muista olla rehellinen itsellesi, niin silloin budjettisi palvelee sinua paremmin. Budjetin tekeminen on helpompaa, jos olet säästänyt vanhat laskusi, joista näet aiempien vuosien menot kuukausittain ja voit arvioida tulevien kuukausien laskusi. Tulosta tiliotteesi muutaman kuukauden ajalta ja tutki sitä tarkkaan, jotta näet muut ostoksesi.
  • Hyödynnä julkisia kulkuneuvoja ja vähennä muutenkin oman auton käyttöä, mikäli mahdollista. Lyhyiden matkojen ajaminen autolla lisää polttoaineen kulutusta merkittävästi. Muutenkin hyötyliikunta on hyvästä, niin sinulle kuin lapsellesi.
  • Kirpputorit ovat hyvä edullisten vaatteiden sekä lelujen ostopaikka. Sieltä voit löytää aivan uusia tuotteita, jotka on laitettu myyntiin vain sen takia, etteivät ne ole miellyttäneet aiempaa vastaanottajaa, mutta hinta on vain murto-osa uuden hinnasta. Kirpputoreilta voit löytää myös laadukkaita pelejä lapsille sekä esimerkiksi elokuvia sinulle itsellesi.
  • Jos harrastat shoppailua, vähennä sitä. Et välttämättä käytä paljoa rahaa, mutta saatat käyttää pieniä summia useita kertoja kauppareissullasi. Niistä koostuu yllättävän iso summa päivän päätteeksi.
  • Vertaile tuotteiden hintoja. Internetissä on helppo vertailla tuotteiden hintoja ja voit samalla tilata tuotteen netistä tai mennä kauppaan vielä katsomaan tuotetta. Esimerkiksi 200 euron tuoteen hinnassa voi olla useiden kymmenien eurojen hintaeroja.
  • Malta mielesi. Harkintakyvylle on tarvetta, kun yrittää saada rahat riittämään. Samaten jaksota isommat hankinnat useammalle kuukaudelle, mikäli mahdollista. Kysy itseltäsi: "Tarvitsenko minä tuota tuotetta?" tai "Kannattaako tuota vielä ostaa?"

Kaikkeen ei kuitenkaan voi varautua, vaikka kuinka yrittäisi. Silloin me, VIVUS.FI voimme myöntää sinulle helposti lainaa, jotta saisit hankittua vaikka uuden astianpesukoneen. Sivuillamme on lainalaskuri, jonka avulla voit laskea itsellesi sopivan lainan ja näet helposti mahdollisen lainasi loppusumman korkoineen.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora