September 7, 2016

Takaisin koulunpenkille

Paljonko koulujen alkamiseen kannattaa oikeasti käyttää rahaa?Kodin budjetti on taas kerran kovilla koulujen alkaessa. Nuoret tarvitsevat uudet vaatteet, mahdollisesti myös koulukirjat täytyy hankkia, ehkäpä uusi polkupyöräkin olisi ostoslistalla lapsen kasvettua liian isoksi vanhaan pyörään ja niin edelleen. Me kaikki tiedämme, että tämä listahan on oikeasti loputon. Matemaattisesti sanottuna ostoslista ja sen sisältämien tavaroiden ja käytetyn rahan määrä lähestyy ääretöntä rajatta. Tämä on niin valitettavan totta.Mutta, kuten me kaikki tiedämme, tai meidän ainakin pitäisi tietää, että on olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla säästäminen onnistuu eikä perheen talousarvio vetele viimeisiään jo ennen koulujen alkamista.

  • Koulukirjat voi usein ostaa käytettynä, jolloin voi säästää pitkän pennin. Uudet koulukirjat ovat valitettavan kalliita ja internetin ostospalstoilta voi löytyä käytettyjä kirjoja, samaten kavereilta tai heidän vanhemmilta sisaruksiltaan ja niin edelleen. Kannattaa valita sellaisia kirjoja, joita ei ole kauheasti sotkettu. Harjoituskirjat ostetaan kuitenkin aina uutena, eikö niin?
  • Vaatteita ja kenkiä ei kannata ostaa kalleimmasta paikasta. Etenkin nuorempien koululaisten tapana on rymytä milloin missäkin, niin edullisemman vaatteen hajotessa ei harmita niin paljoa. Kannattaa käydä kirpputoreilla katselemassa valikoimia, sieltä voi löytää täysin käyttämättömiä vaatteita etenkin lapsille ja teineille, sillä he kasvat nopeasti eikä joku tietty vaate ole välttämättä miellyttänyt toisen perheen lasta, joten kyseinen vaatekappale on viety kirpputorille.
  • Polkupyörä on tarpeellinen kulkuväline, jolla lapsi tai nuori voi liikkua vapaammin ilman, että vanhempien on tarvetta kuljettaa lasta. Niitä kannattaa etsiä internetin myyntipalstoilta, kysellä tutuilta ja niin edelleen. Voit saada lapsellesi melkein uuden pyörän, koska se on jäänyt edelliselle käyttäjälleen liian pieneksi.
  • Harrastaminen on tärkeää ja monesti koulujen liikuntatunneille voi viedä omia välineitä tiettyä lajia varten. Seuroilla on usein käytettyjen välineiden myyntiä, jolloin nuoremmat lajin harrastajat voivat saada käytettyjä ja hyväkuntoisia varusteita edullisesti. Omia varusteitaan kannattaa myös myydä tai vaihtaa näissä myyntitapahtumissa, etkä välttämättä tarvitse omaa rahaa ollenkaan, jos vaihtokauppa on onnistunut.

Mikäli kodin budjetti ei antaisi oikein myöden tietyn tavaran tai välineen hankintaan, niin VIVUS.FI voi myöntää sinulle lainaa nopeasti, jotta voisit ostaa lapsellesi tärkeän asian.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora