December 20, 2019

Paljonko uusi keittiö tai keittiöremontti kustantaa?

Uusi keittiö voi olla tarpeen useastakin syystä. Jos esimerkiksi suunnitteilla on uuden kodin hankinta, valmis keittiö ei välttämättä sisälly kiinteistöpaketin hintaan. Tällöin heti asuntokauppojen jälkeen tuleekin suunnata melkeinpä suoraan keittiökaupoille, mikäli uudessa kodissa mielii myös laittaa ruokaa.Moni käytetyn kodin hankkiva puolestaan saa huomata, ettei kodin keittiö syystä tai toisesta miellytä silmää tai vastaa uusien omistajiensa tarpeita. Se saattaa olla tyyliltään vanhanajan hirvitys, jonka katselukin ellottaa, tai se voi muuten vain ajan patinoimana kaivata kasvojenkohotusta tai laitteiden ja muiden ratkaisujen uudenaikaistamista.

Mitä kaikkea uusi keittiö pitää sisällään?

Keittiöremontti tai kokonaan uusi keittiö saattaa helposti tulla yllättävän kalliiksi. Valittujen materiaalien ja varustelun ohella hintaan vaikuttaa esimerkiksi keittiön koko ja se, kuinka suuri osa vanhan keittiön purkamisesta ja uuden asennuksesta lankeaa ammattilaisten harteille. Mitä enemmän osaat tehdä itse, sitä vähemmän rahaa uuteen keittiöön uppoaa.Tässä lueteltuna asioita, joita uusi keittiö pitää sisällään:

• kalusteet ja työtasot

• valaisimet

• pesuallas ja -hana

• astianpesukone

• jääkaappi ja pakastin (joko yhdessä tai erikseen)

• uuni, liesi ja liesituuletinKun nämä lasketaan yhteen, voidaan melkoisella varmuudella sanoa, että kokonaan uusi keittiö tulee kustantamaan useita tuhansia euroja. Keittiöremontti, jossa aivan kaikkea ei ole tarpeen tehdä uusiksi ainakaan kertaheitolla, puolestaan voi osoittautua huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin jos remontin voi tehdä kokonaan tai osittain itse.

Muista kilpailuttaa keittiöremontti

Kuten useimmat muutkin elämän isot hankinnat, myös uusi keittiö kannattaa kilpailuttaa eri yrityksillä. Kilpailuttamalla saatat säästää useita satoja euroja, kenties enemmänkin.Suomessa toimii lukuisia yrityksiä, jotka tarjoavat räätälöityjä keittiöpaketteja. Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä useampaankin keittiökauppiaaseen. Alan ammattilaisina he osaavat kysyä sinulta oikeat kysymykset ja selvittää, millainen ja minkä hintainen keittiö sopisi parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.Kilpailuttamisesta on sekin hyöty, että myyjien kanssa keskustellessaan sitä alkaa vähitellen itsekin hahmottaa, mitä kaikkea uuden keittiön suunnittelussa tulee ottaa huomioon. Jos tarjoukset osoittautuvat lopulta turhan tyyriiksi omalle kukkarolle, on perheen remonttireiskalla ainakin paremmat eväät toteuttaa keittiöremontti ainakin osittain itse!

Haaveissa uusi keittiö – mutta mistä rahoitus?

Monelle yksityishenkilölle tai perheelle keittiöremontti on sen kokoluokan sijoitus, että sen kustannukset täytyy rahoittaa lainarahalla. Keittiö onkin yksi yleisimmistä niin kutsuttujen remonttilainojen käyttökohteista. Remonttilaina mahdollistaa investoinnin juuri silloin, kun uusi keittiö on tarpeen. Lisäksi se auttaa pitämään perheen talouden tasapainossa keittiöinvestoinnin jälkeen, kun kulut jakautuvat tasaisesti useille kuukausille.

Ennen remonttilainan nostamista kannattaa käyttää hetki vaihtoehtojen tutkimiseen, jotta valituksi tulee omaan talouteen sopiva rahoitusmuoto. Voit käyttää tässä apuna esimerkiksi Sortterin palvelua ja kilpailuttaa remonttilainan osoitteessa sortter.fi maksutta.

Kiinnitä huomio maksuerään, lainasummaan ja todelliseen vuosikorkoon

Remonttilainaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kolmeen lainatajouksesta löytyvään lukuun. Nämä ovat lainasumma, maksuerä ja todellinen vuosikorko.

Lainasumma ja maksuerä kertovat sinulle myönnetyn lainan määrän sekä lyhennyserän, jolla laina maksetaan luotonmyöntäjälle takaisin.

Todellinen vuosikorko puolestaan kertoo remonttilainan hinnan. Nimensä mukaisesti todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten koron sekä avaus- tai käsittelymaksut. Vertaillessasi eri remonttilainoja keskenään, kiinnitä huomio todelliseen vuosikorkoon sillä se on luku, joka on vertailukelpoinen eri luotonmyöntäjien välillä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora