November 8, 2020

Edullinen perheloma – onko se vain kaukainen unelma?

Perheloma. Jo pelkkä mielikuva saa aikaan väristyksiä perheeseen rahaa ansaitseville henkilöille. Esimerkiksi nelihenkisen perheen kuukausittaiset menot ovat muutenkin suuret saatikka lomarahat samaiselle ihmisjoukolle. Lapset haluavat huvipuistoihin, joissa aikuiset eivät niinkään tunne oloaan kotoisaksi. Aikuiset nauttisivat taas vähän rauhallisemmista aktiviteeteista, joissa lapset pitkästyvät ja tulevat kärttyisiksi. Vaikea yhtälö.Kodin budjettiLähtökohtana lomalle on kodin budjetti. Teidän täytyy suunnitella tarkoin oma lomanne. Päättäkää lomaohjelmanne jo hyvissä ajoin ja laskekaa siitä aiheutuvat kustannukset huomioiden jokaiselle lomapäivälle vähän ylimääräistä rahaa. Näin voitte alkaa säästämään lomaanne varten jo hyvissä ajoin vuosibudjetin kärsimättä.Jos kaikki menee hyvin, lomanne onnistuu ja voitte jopa onnistua säästämäänkin kustannuksissa.LomakohdeLomakohteen päättäminen on ensiarvoista ja lähtökohta lomabudjetille. Muistakaa, ettei aina tarvitse lomailla jossain turistikohteessa, vaan loman tai osan siitä voi viettää myös muilla tavoilla. Kokeilkaa jotain uutta:

  • Telttaretki. Oletteko koskaan telttailleet perheen kanssa? Onko mitään mukavampaa kuin olla keskellä luontoa yön yli tai jopa muutama yö? Katsella kesäiltojen auringonlaskuja järven tai meren rannalla. Teidän ei tarvitse olla viikkoa tai viikkoja kerrallaan, tehän voitte tehdä useampia yhden tai kahden yön reissuja lomanne aikana ja olla muun ajan kotona.
  • Leirintäalueloma. Voitte viettää osan lomastanne eripuolella Suomea jollain leirintäalueella asuntovaunussa tai telttaillen. Ottakaa pyörät mukaan, jolloin voitte tutustua lähialueiden nähtävyyksiin helposti saaden samalla vähän liikuntaa.
  • Vaellus. Lähtekää vaikka Lappiin vaeltamaan viikoksi. Siinä yhdistyy telttailu ja kävely mukavasti saatikka tutustuminen vähän erilaiseen luontoon. Eikä pakko ole Lappiin lähteä, sisäisestäkin Suomesta löytyy esimerkiksi laajoja kansallispuistoja, joille voi mennä vaeltamaan tai ihan vain päiväretkelle perheen kanssa.
  • Oman kaupunkinne nähtävyydet. Oletteko koskaan oikeasti tutustunut oman kaupunkinne nähtävyyksiin tai matkakohteisiin? Aina ei tarvitse lähteä matkalle oppiakseen jotain uutta. Usein oman asuinkaupungin nähtävyydet jäävät näkemättä, koska ne ovat niin lähellä ja olevinaan niin tuttuja.

Edullinen perheloma voi vaatia hiukan mielikuvitusta, mutta sellainen ei ole ollenkaan mahdoton. Miettikää asioita eri puolilta perheenne kesken ja yrittäkää löytää kultainen keskitie. Kaikkea ei ole pakko tehdä heti, vaan jokaiseen makuun löytää varmasti jotain. Vain teidän mielikuvituksenne on rajana. Uskaltakaa kokeilla ja poiketa normaalista! Pitäkää mielessä, että me, VIVUS.FI voimme antaa teille pienen lainan, jotta saatte lomakassastanne vähän joustavamman.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora