December 20, 2019

Veronpalautus ennakkoon tai heti – onko se mahdollista?

Veronpalautuksen saaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että olet edeltävän vuoden aikana tullut maksaneeksi liikaa veroja. Silti tietoa veronpalautuksesta pidetään useimmiten positiivisena ja enemmän kuin tervetulleena uutisena.Veronpalautukset maksetaan tätä nykyä erissä vuoden jälkipuoliskolla, aikaisintaan heinäkuussa ja viimeistään joulukuussa. Minkäänlaista kaikille yhteistä maksupäivää ei enää ole, mutta valtaosalla yksityishenkilöistä veronpalautus siirtyy nyt tilille elo- tai syyskuun aikana.Esimerkiksi vuonna 2019 lähes kaikki suomalaiset saivat veronpalautuksensa joko 6. elokuuta tai 4. syyskuuta. Palautuksia näiden kahden kuukauden aikana maksettiin yhteensä yli kaksi miljardia euroa.Maksupäivä riippuu muun muassa henkilön oman verotuksen päättymiskuukaudesta sekä siitä, onko veroilmoitukseen tehty muutoksia. Veroilmoituksen täydentäminen tai korjaaminen siirtää maksupäivää, myös silloin, kun oma puoliso on tehnyt muutoksia omaan veroilmoitukseensa.Lisäksi Verohallinto saattaa saada verotustasi koskevia tietoja myös muualta, kuten työnantajaltasi. Myös tällöin maksupäivä siirtyy tuonnemmaksi.Jos veronpalautus tai muut veroasiat askarruttavat, voit tarkistaa maksupäivän ja palautettavan rahamäärän määrän ennakkoon OmaVero-palvelusta, esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä.OmaVerosta löytyy lisäksi paljon muutakin omaan verotukseen liittyvää hyödyllistä tietoa. Palvelussa voit myös esimerkiksi tarkistaa, että tiedoissasi annettu tilinumero on varmasti oikea.

Veronpalautus ennakkoon ei ole mahdollinen

Monen tekisi mieli saada veronpalautus ennakkoon, varsinkin jos tulossa on sievoinen summa. Heti tässä ja nyt tai edes vähän ennakkoon saatava veronpalautus on kuitenkin toiveajattelua. Palautuksen voi saada aikaisintaan sille määrättynä maksupäivänä.Vaikka maksupäivän aikaistaminen ei olekaan mahdollista, voit sentään tehdä asioita varmistaaksesi, että veronpalautus tulee, jos ei nyt heti, niin ainakin ajallaan. Pidä huoli siitä, että kaikki Verohallinnolle antamasi tiedot – erityisesti tilinumero – ovat ajan tasalla. Mitä aikaisemmin huolehdit tietojen paikkansapitävyydestä, sitä parempi.Jos verottaja ei tiedä tilinumeroasi, veronpalautus toimitetaan sinulle erillisenä maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, jonka voit lunastaa saapumisilmoitusta vastaan Osuuspankista. Osuuspankin verkkotunnuksilla veronpalautus on lunastettavissa myös OP:n verkkopankissa heti kun olet saanut ilmoituksen.Jos olet tarkistanut ennakkoon, milloin veronpalautus siirretään tilillesi, mutta rahoja ei heti näykään, vika voi virheellisen tilinumeron lisäksi piillä jossakin seuraavista syistä:

• veronpalautustasi on käytetty verojesi maksamiseksi

• veronpalautuksesi on alle 5 euroa, jolloin sitä ei makseta

• olet jättänyt antamatta veroilmoituksia, tai ilmoituksissasi on ilmennyt puutteita

• jos sinulla on velkaa ulosotossa, ulosottoviranomainen on voinut maksaa velkojasi veronpalautuksellaKun veronpalautus lopulta ilmestyy tilille, siitä on varmasti iloa ja hyötyä, sillä kukapa nyt ei rahalle käyttöä keksisi!

Toivottavasti saat tulevina vuosina veronpalautuksesi mutkitta ja ajallaan!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora