November 25, 2019

Jos velkaantuminen kolkuttelee ovella, talous- ja velkaneuvonta auttaa ilmaiseksi

Ovatko laskut jääneet maksamatta tai lainan takaisinmaksu viivästynyt? Tai onko laskujen ja velkojen oikea-aikainen maksaminen johtanut tilanteeseen, jossa rahat eivät enää riitä arjen muiden perusvaatimuksien – kuten ruoan tai vuokran – rahoittamiseen?Yksityishenkilön tai yrityksen talousongelmat ja velkaantuminen voivat johtua useista eri syistä. Ovat ongelmiin johtaneet tekijät sitten itse aiheutettuja tai sellaisia, joihin ei ole voinut omalla toiminnallaan vaikuttaa, meistä jokainen on oikeutettu talous- ja velkaneuvontaan. Et siis ole ongelmiesi kanssa yksin.Jos velkaantuminen kolkuttelee ovella, kannattaa ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan. Ilmaisessa neuvonnassa tarjottavat kattavat palvelut auttavat löytämään ongelmiin mahdollisimman hyvät ratkaisut.

Talous- ja velkaneuvonta on maksutonta

Suomessa yksityishenkilöt ja pienimuotoista yritystoimintaa harjoittavat ammatin- ja elinkeinonharjoittajat ovat oikeutettuja maksuttomaan talous- ja velkaneuvontaan. Tammikuusta 2019 lähtien palvelua ovat tarjonneet kuntien sijaan valtion oikeusaputoimistot.Kerrataan lyhyesti, mitä talous- ja velkaneuvonta joulukuussa 2017 säädetyn lain mukaan pitää sisällään. Neuvonnassa yksityishenkilö:• saa tietoja ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta;• saa avustusta taloudenpidon suunnittelussa;• saa selvityksen talousongelmiensa ratkaisumahdollisuuksista ja apua selvittäessään mahdollisuuksia tehdä sovinto velkojiensa kanssa;• saa avustusta velkajärjestelyyn liittyvien asioiden hoitamisessa; tarvittaessa hänet ohjataan hakemaan oikeudellista apua.

Hakeudu neuvontaan mahdollisimman pian

On hyvä pitää mielessä, että mitä nopeammin talous- ja velkaneuvontaan hakeudutaan, sitä paremmin jo syntynyt tai kehittymäisillään oleva velkaongelma voidaan ratkaista.Eikä kannata kainostella vain siksi, että oma talous- tai velkatilanne ei vielä ole ehtinyt kehittyä ”riittävän” vakavaksi. Vaikka ongelmat olisivatkin vielä verrattain pieniä, talous- ja velkaneuvontaan hakeutumisen perusteeksi riittää jo se, että yksityishenkilö on huolissaan tilanteestaan tai sen mahdollisesta kehityksestä.

Nopea avun hakeminen on valttia siksikin, että ratkaisujen löytämisen jouduttaminen luultavasti myös ehkäisee maksuvaikeuksista aiheutuvia ongelmia, kuten korkeita korko- ja perintäkuluja tai luottotietojen menettämistä.Oikeusaputoimistojen tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvonta tapahtuu joko paikan päällä toimipisteessä tai etäpalveluna videoyhteyden välityksellä. Molemmissa tapauksissa neuvontaan tulee varata etukäteen aika. Voit ottaa yhteyttä haluamaasi oikeusaputoimistoon riippumatta siitä, mikä on tämänhetkinen asuinkuntasi.Pienimuotoisempaa talous- ja velkaneuvontaa on lisäksi saatavilla puhelimitse ja sähköpostilla. Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät oikeusaputoimiston verkkosivuilta.

Linkki:https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index.html

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora