July 26, 2019

Aarteita ullakolla? Myy ja rikastu (tai ainakin vaurastu hetkellisesti)!

Vaikka Suomessa riittääkin metsää silmänkantamattomiin, ei raha valitettavasti kasva puissa. Monilla meistä on ajoittain tarvetta pienelle kassavarannon täydennykselle, mutta mikä avuksi?

Yksi vaihtoehto saattaisi olla kaapistojen ja ullakoiden sisällön arviointi taloudellisesta näkökulmasta. Ehkäpä siihen isoäidin jäämistöön, jonka muut perilliset ystävällisesti sysäsivät sinun nurkkiisi pölyttymään, sisältyy jotakin kullanarvoista, joka on perinnönjaossa jäänyt huomaamatta.Vanha tavara on muodissa muutenkin, joten kiikkustuoleista ja muista vanhan kansan käsitöistä saattaa saada sievoisen summan jälkimarkkinoilla.

Mistä aloitan?

Törkyvaraston siivoaminen ja läpikäyminen on yleensä ensimmäinen ja se epäkiitollisin tehtävä. Hyvä puoli on se, ettei sitä tarvitse tehdä yhdeltä istumalta, vaan voit käyttää siihen juuri niin paljon aikaa kuin haluat. Kalliit aarteesi eivät katoa mihinkään omia aikojaan.Kierrätysekspertti Marie Kondo suosittelee seuraavaa siivous- ja myyntijärjestystä:- Vaatteet- Kirjat- Lehdet- Sekalaiset- Tavarat, joilla on tunnearvoaKaikkea ei tietenkään tarvitse myydä, vaan voit itse päättää mistä olet valmis luopumaan. Edellä mainitulla ekspertillä on jopa oma ohjelmansa Netflixissä (Tidying up with Marie Kondo).Inventaarion tehtyäsi on aika päättää, mitkä tavarat haluat pitää ja mitkä viedään kirpputorille tai laitetaan myyntiin netissä.Jos myyt tavaroita netissä, on niistä luonnollisesti otettava kuvia ja kirjoitettava kuvauksia. Kirpputoritavarat saattavat edellyttää jonkinlaista pakkaamista ennen esille laittamista.

Mitä voin myydä?

Periaatteessa lähes kaikki kelpaa. Suosituimmat tavarat ovat vaatteet, korut, lelut ja sisustukseen liittyvät esineet.Jos et ole varma, onko jokin tavaroistasi myyntikelpoinen, voit aina kokeilla ainakin netissä. Kirpputoreilla joutuu usein maksamaan pöytävuokraa tai vastaavaa, joten nettikirppis saattaa olla edullisempi vaihtoehto kokeilla erikoisempien esineiden myyntiä.Ennen myyntiin laittamista kannattaa miettiä, voiko kyseisestä esineestä olla oikeasti hyötyä jollekin toiselle henkilölle. Puhki kävellyt kengät tai lähes tyhjä hajuvesipullo kannattaa ehkä jättää kotiin keräämään lisää pölyä tai viedä kierrätykseen.Ehjät vaatteet saa melko nopeasti muutettua riihikuivaksi kahisevaksi, samoin korut. Aloita siis niistä, jos tarvitset rahaa nopeasti. Lasten lelutkin menevät hyvin kaupaksi.Keittokirjat, uima-asut, dvd:t, cd-levyt ja vanhaksi käyneet elektroniset laitteet saattavat aiheuttaa jonkin verran päänvaivaa.

Missä kannattaa myydä?

Voit myydä ainakin netissä tai kirpputoreilla. Kirpputoreilla myyminen edellyttää usein pöydän tai vastaavan ratkaisun vuokraamista, jotta voit laittaa tavarat esille. Tästä aiheutuva kustannus pitää pystyä kattamaan myyntituloilla, jotta toiminnasta ei aiheudu tappiota.Nettihuutokaupat ja -kirppikset tavoittavat selvästi suuremman määrän potentiaalisia asiakkaita. Suomessa suosittuja kaupantekopaikkoja netissä ovat mm. huuto.net ja tori.fi. Facebookissa toimii erilaisia paikallisryhmiä, joissa voi sopia kaupoista yksityisviestillä.

Vinkkejä nettimyyntiin

1) Ota riittävän monta hyvälaatuista kuvaa. Jos julkaiset vain yhden rakeisen ja huonosti valaistun kuvan, ei monikaan uskalla tehdä tarjousta, koska tuotteen kuntoa ei ole mahdollista arvioida muuten kuin kirjoitetun kuvauksen perusteella.2) Älä aseta hintavarausta liian matalaksi, jos et ole aivan varma siitä, että myymäsi esine viedään joka tapauksessa käsistä hyvällä hinnalla. Toisinaan ennakolta kiinnostavakin tuote jää useimmilta huomaamatta (varsinkin, jos et ole ostanut maksullista markkinointiaikaa tuotteellesi) ja lopullinen hinta kauas siitä, mitä olit ennakkoon ajatellut.3) Hyödynnä muita kanavia markkinoinnissa. Sosiaalisessa mediassa saat käytännössä ilmaista huomiota, jos julistat turuilla ja toreilla uskomattomista löydöistä, joita tarjoat pilkkahintaan. Toki tässä on vaarana se, että seuraajien ja ”kavereiden” määrä alkaa vaivihkaa vähentyä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora