August 13, 2019

Kulttuurinnälkäisiä hemmotellaan myös kesän suurtapahtumien jälkeen

Kesäloma, mökkeily ja lukemattomat hienot kesätapahtumat ovat jälleen takanapäin. Pitkät ja valoisat päivät alkavat tehdä tilaa tummille ja tunnelmallisille syysilloille. Arki alkaa, työt jatkuvat.Oli paluu arkeen tervetullut tai stressaava, kannattaa muistaa, että Suomessa tapahtuu myös kesälomien jälkeen – ja paljon. Kulttuurinnälkäisiä hemmotellaan lukuisilla eri taiteenaloilla. Kannattaa siis suunnata katseet tapahtumakalentereihin ja etsiä kattauksesta parhaiten omaan makuun sopivat tapahtumat. Tässä Vivus.fi:n kolme tärppiä viihdyttävään syksyyn.

Kiistelty Asap Rocky Tampereella?

Suosittu rap-festivaali BlockFest valloittaa Tampereen Ratinan kahden päivän ajaksi 16.–17. elokuuta. Moni paikalle mielivä jännittää parhaillaan, sillä festivaalin pääesiintyjäksi varattu yhdysvaltalainen Asap Rocky eli Rakim Mayers on ollut kesän mittaan Ruotsin poliisin hampaissa. Itse presidentti Donald Trump on soimannut Ruotsin johtoa räppärin kohtelusta.Tätä kirjoitettaessa Asap Rocky seurueineen on vapaana ja odottaa Tukholman käräjäoikeuden tuomiota. Jännitystä riittää, sillä tuomio annetaan 14. elokuuta, vain kaksi päivää ennen kuin artistin on määrä esiintyä Tampereella. Ainakaan toistaiseksi BlockFest  ei ole ilmoittanut esiintymisen peruuntumisesta.

Rakkautta & Anarkiaa tarjoaa parhaat elokuvat

Moni elokuvan ystävä on tottunut ottamaan syyskuun lopulla suunnaksi Helsingin. Tänä vuonna jo 32. kertaa järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa on kenties suosituin ja monipuolisin Suomessa järjestettävä elokuvafestivaali.R&A on vuodesta 1988 asti tuonut Suomen valkokankaille huikaisevaa elokuvataidetta eri puolilta maailmaa. Ohjelmiston elokuvat sijoittuvat tyypillisesti sen verran valtavirran reunamille, että ilman festivaalia monet elokuvista jäisivät suomalaisyleisöltä tyystin näkemättä. R&A järjestetään tänä vuonna 19.–29. syyskuuta. Lisätietoa ohjelmistosta Dekkarifestivaali jännityksen ystävilleKääriydytkö syksyllä mielelläsi sohvan nurkkaan hyvän dekkarin pariin? Jos jännittävä genre kiinnostaa enemmänkin, kannattaa lähteä 21. syyskuuta Helsingin Paasitorniin.Viisivuotias Dekkarifestivaali on kasvattanut tasaisesti suosiotaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna Paasitorniin kokoontuu koko joukko kiinnostavia rikoskirjailijoita Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Mukana ovat tietenkin myös kustantajat, joiden ansiosta suomalaisilta eivät lopu jännittävät tarinat kesken. Lisätietoja täältä .

Laatufestivaalit ovat kallista lystiä

Yllä mainittujen festivaalien tarjonta on upeaa, mutta kaikki hyvähän tyypillisesti maksaa.BlockFest on itse asiassa jo loppuunmyyty, mutta mikäli Asap Rockyn esiintyminen peruuntuu, peruutuslippuja saattaa vielä olla tulossa myyntiin. Lippuja on vielä kaupan esimerkiksi Huuto.netissä , missä jo yhden päivän lipusta saattaa joutua pulittamaan 200 €.R&A-festivaalista voi selvitä halvalla, jos asuu pääkaupunkiseudulla ja tyytyy pitämään elokuvanäytöksien määrän hallinnassa. Muualta Suomesta tulevan tulee kuitenkin ottaa huomioon myös matkoista ja mahdollisesta majoituksesta aiheutuvat kustannukset. Ja jos leffanälkä äityy oikein kovaksi, sarjalipusta saa jo pulittaa pitkän pennin.Dekkarifestivaalille saa peruslipun edullisesti 17,50 eurolla, mutta jos elämyksestä haluaa enemmän irti, on kukkaron nyörejä raotettava reippaasti enemmän. 75 euroa kustantavalla lipulla pääsee päiväohjelman lisäksi kolmen ruokalajin show-illalliselle kirjailijavierailijoiden kanssa. Jos haluaa lisäksi yöpyä Paasitornin yhteydessä sijaitsevassa hotellissa, yhden hengen huone kustantaa 140 €.Unohtumaton kulttuuritapahtuma voi siis helposti kustantaa 200 euroa tai enemmän. Suunnitelmien rahoittamista ei luultavasti helpota se, että rahaa lienee palanut myös kesäloman vietossa.Tällaisessa tilanteessa hyvä ratkaisu voi olla pikavippi. Lainaa 200 euroa: kyse on summasta, jolle ei pikavipin lyhyellä laina-ajalla ehdi kertyä kovinkaan kaksista korkoa – ei varsinkaan, jos Vivus.fi on sinulle uusi tuttavuus. Miksikö? Koska Vivus tarjoaa uusille asiakkailleen kulutonta ja korotonta ensilainaa 400 euroon saakka enintään 30 päivän laina-ajalla. Pankistasi ja kellonajasta riippuen saat pikalainan tilille heti tai 1 – 2 päivässä.Jos olet jo käyttänyt palveluamme ja haluat lainaa 200 € heti tilille, pikavippiin lisätään myös korko. Löydät etusivultamme lainalaskurin, jonka avulla voit vertailla eri laina-aikojen vaikutusta lainan korkoon. Jos ajattelit nostaa lainaa 200 €, maksat sille nykyisenä asiakkaana korkoa 14 päivän laina-ajalla 15 €. Hieman pidemmällä 30 päivän laina-ajalla taas koroksi muodostuu 33 €.Oli valintasi musiikki, elokuvat tai kirjallisuus, toivomme että festivaalielämyksestäsi tulee viihtyisä ja unohtumaton!Huomioithan, että tässä kirjoituksessa mainitut Vivus.fi-lainatuotetta koskevat hinnat ja muut lainaehtoihin rinnastettavat ominaisuudet vastaavat kirjoituksen julkaisuhetkellä voimassa olleita ehtoja.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora