June 5, 2019

Onni yksillä, kesämökki kaikilla?

Kesä on ihmisen parasta aikaa, kuulee usein sanottavan. Koululaiset kirmailevat vapaina kesälaitumilla ja työpaikoiltakin pääsee muutamaksi viikoksi pakoon, jos lomia on ehtinyt kertyä.Jotkut tykkäävät matkustelusta ja suuntaavat ulkomaille, toiset viettävät aikaansa mieluummin kotonaan tai ainakin kotimaassaan. Suomen kesään kuuluu perinteisesti mökkeily, mutta kaikilla ei välttämättä omaa mökkiä ole, vaikka sellaisen kuvan saattaa uutisoinnin perusteella saadakin.Onneksi mökkejä pystyy myös vuokraamaan. Mikään ei voita leikatun ruohon ja tuoreiden mansikoiden tuoksua kesätuulen humistessa koivikossa.

Näin vuokraat kesämökin

Kesämökkejä pystyy varaamaan nykyään vaikkapa netistä, ja osa niistä on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, mikä on osaltaan hämärtänyt kesämökin käsitettä. Mökkejä voi vuokrata/varata ainakin

  • Netistä
  • Työpaikan kautta
  • Tutun ja tutun tuttujen kautta
  1. mökkisivustot

Internetistä löytyy lukuisia mökinvälitysyhtiöitä ja muita alan toimijoita, joilla on yleensä online-varausjärjestelmät, joiden avulla varaaminen on kohtuullisen helppoa. Netistä löytyy ainakin seuraavat toimijat

  • Mokkivuokraamo,fi
  • Lomarengas.fi

Myös Airbnb on yksi vaihtoehto, jonka kautta jotkut laittavat mökkinsä vuokralle.

  1. Firman mökit

Joillakin yrityksillä ja yhdistyksillä on omat kesämökkinsä, joita jäsenet ja työntekijät voivat saada käyttöönsä. Järjestelyt on luultavasti helpompi hoitaa kuin ulkopuolisten mökinvälittäjien kanssa, ja tilat on testattu ja hyviksi havaittu.Näitä on kuitenkin rajallisesti ja kysyntä luultavasti suurta, joten saatat joutua odottamaan omaa vuoroasi pitkäänkin, etkä välttämättä saa mökkiä käyttöön juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopisi. Voi siis hyvinkin olla, että ensi viikon tai kuukauden sijaan joudut miettimään ensi vuotta.

  1. tuttu tai puolituttu, se on kiva juttu

Jos olet siinä onnellisessa asemassa, että tunnet jonkun joka tuntee jonkun, jolla olisi hyvä mökki tarjolla juuri silloin kun sinulla on loma, niin onneksi olkoon.Tutuilta saa yleensä mökin käyttöönsä edullisemmin kuin ns. virallisia kanavia pitkin, mutta vastaavasti rahaa kuluu enemmän erilaisiin hyödykkeisiin, joita mökkeillessä saattaa tarvita, ja jotka ehkä kuuluisivat hintaan mökinvälittäjien kautta vuokrattaessa.Verkostoituminen kannattaa jo tästäkin syystä!

Hinnat ja sijainti

Vuokramökkien hinnoissa on paljon vaihtelua mm. mökin koosta, sijainnista, varustelutasosta ja vuokra-ajasta sekä -ajankohdasta johtuen. Nyrkkisääntönä voinee pitää 500-1000 euroa viikossa, jos haluaa kohtalaisen mökin joko pelkästään itselle tai muutamalle muullekin. Mitä enemmän väkeä, sitä alhaisempi keskihinta per nuppi, mutta samalla saa heittää hyvästit rauhalle ja hiljaisuudelle. Joissakin tapauksissa loma ulkomailla lentoineen saattaa olla selvästi huokeampi vaihtoehto, mutta kaikki riippuu siitä, mitä lomaltaan haluaa. Kotimaassa mökkeillessä on helpompi nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta olettaen, että ei päädy valitsemaan mökkiä sellaisesta paikasta, jossa ranta on tiuhaan rakennettu ja naapuriin osunut erilaisesta mökkeilystä pitäviä.Rantamökkejä löytyy eniten Järvi-Suomesta ja Etelä-Suomesta, kun taas pohjoisessa pääset todennäköisemmin nauttimaan erämaan hiljaisuudesta. Kuopiossa, Mikkelissä ja Paraisilla oli tilastokeskuksen mukaan eniten kesämökkejä vuonna 2017. Joillakin paikkakunnilla on enemmän mökkejä kuin asuttuja asuntoja (esimerkiksi Parainen, Mäntyharju ja Kemiönsaari).Mökkeily ulkomailla on myös mahdollista, jos on valmis tutkimaan asiaa netistä ja maksamaan lentolipuista ja muista pidempään matkaan liittyvistä kustannuksista.Mikäli satut tarvitsemaan tilapäistä taloudellista tukea, niin Vivus.fi voi ehkä auttaa. Lue lisää uuden ja nykyisen asiakkaan lainoista täältä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora