June 24, 2019

Matkavakuutus – mikä se on ja kannattaako sellainen hankkia?

Kesä on täällä, samoin kesälomat ja niistä aiheutuvat matkastressit. Kesäkausi on matkustelun ruuhka-aikaa. Matkavalmisteluihin kuuluu myös matkavakuutuksen harkitseminen. Tarvitaanko sellaista ja eivätkö ne ole kauhean kalliita muutenkin?Lue lisää ja päätä itse, tarvitsetko matkavakuutusta vai et.

Mikä on matkavakuutus

Matkavakuutus on nimensä mukaisesti vakuutus matkustelun aikana tapahtuvia tapaturmia tai esineellisiä vahinkoja varten.Jos vaikka katkot jalkasi tai sinut ryöstetään putipuhtaaksi, on matkavakuutuksesta luultavasti sinulle edes hieman iloa, vaikka se ei henkisiä traumoja poistakaan.Vakuutus kattaa yleensä sairaanhoitokuluja ja kuljetuskustannuksia, jos sinut pitää vaikkapa lennättää takaisin Suomeen saamaan hoitoa. Matkavakuutuksia saa sekä määräaikaisina että jatkuvina, jos reissaat paljon. Voit ottaa vaikkapa vuoden ”jatkuvan” matkavakuutuksen, jos tiedät että matkustat niin usein, että yksittäin ostettuina kustannukset olisivat paljon suuremmat.

Mitä matkavakuutus kattaa?

Mitä matkavakuutus kattaa?

Kattavuus riippuu siitä, millaisen paketin päätät ostaa. Tärkeimmät vakuutettavat asiat ovat terveydenhuolto ja siihen liittyvät kustannukset.Jotkut vakuutukset kattavat vain Euroopan, toiset ovat voimassa kautta maailman. Voit itse valita melko yksityiskohtaisesti, millä alueilla vakuutus on voimassa.Myös mm. seuraavat asiat ovat räätälöitävissä:

  • Varkaudet
  • Lakipalvelut
  • Evakuointi katastrofialueilta
  • Etsinnät ja pelastustoimet
  • Matkatavaroiden viivästyminen
  • Lomakorvaus
  • Vakuutuksen peruminen

Sanomattakin on selvää, että vakuutuksen pitäisi kattaa alue, jonne aiot matkustaa. Extreme-urheilun harrastajat saattavat tarvita erillisiä vakuutuksia omat rientonsa turvatakseen, koska tavallinen matkavakuutus ei välttämättä kata näiden lajien parissa tapahtuneita onnettomuuksia. Sama saattaa koskea myös laskettelua. Jos olet vain menossa ruskettumaan, et tarvitse lisävakuutuksia.

Paljonko matkavakuutus maksaa?

Paljonko matkavakuutus maksaa?

Hinnat vaihtelevat monesta eri tekijästä riippuen, joten yhtä yleispätevää hintaa on mahdotonta antaa. Eri vakuutusyhtiöiden hinnoissa saattaa olla jonkin verran eroja saman kattavuuden antavissa vakuutuksissa, joten aivan ensimmäiseksi kannattaa vertailla eri yhtiöiden hintoja keskenään.Jos ostat matkan matkatoimiston kautta, saattaa heillä olla oman vakuutusjärjestelynsä ja erikoistarjouksensa niiden osalta. Erilaiset vertailusivustot saattavat nopeuttaa vakuutusten hintojen selvittelyä.

Vakuuttaako vaiko ei?

Monet suomalaiset matkustavat ilman matkavakuutusta. Se ei ole mitenkään tavatonta, varsinkaan jos et ole menossa kovin kauas etkä pitkäksi aikaa.Matkavakuutus on kuitenkin suositeltava, jos matkustat pidemmäksi aikaa jonnekin kauas. Koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua, ja jos jokin menee vikaan, on hyvä ettei kaikkea tarvitse kustantaa omasta pussista. Toki matkavakuutuksissakin on omavastuuosuus, mutta se on pieni paha, jos joudut viikkokausiksi sairaalaan tai koko maallinen omaisuutesi takavarikoidaan paikallisten rosvojengien toimesta.Jos epäröit vakuutuksen osalta, kannattaa siitä rohkeasti kysyä vaikkapa vakuutusyhtiöltä. On parempi kysyä liian paljon kuin liian vähän ja liian myöhään.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora