July 18, 2019

Parhaat matkasovellukset

Monet meistä pitävät matkustelusta. Uusien paikkojen näkemisestä ja kokemisesta saa uusia muistoja ja energiaa. Matkustelu saa unohtamaan arjen murheet, jotka odottavat kotona tai työpaikalla.Harvat pystyvät matkustelemaan niin usein kuin haluaisivat, vaikka esimerkiksi lentojen hinnat ovat laskeneet halpalentoyhtiöiden tultua markkinoille. Siksi reissusta haluaa saada kaiken irti silloin harvoin, kun sellaiseen pääsee.Parhaita paikkoja ei välttämättä löydy turistioppaista. Kotikulmillasikin saattaa olla turistien suosimia ravintoloita ja niitä, jotka ovat hieman sivummassa ja joissa tiedät omien kokemustesi perusteella olevan todella hyvää ja halvahkoa ruokaa.Miten näihin hyvin kätkettyihin aarreaittoihin sitten löytää, jos et ole koskaan käynyt niissä tai kuullut keneltäkään? Onneksi nykyään on paljon erilaisia sovelluksia, joiden avulla aarteet löytyvät alta aikayksikön.Euroopassa matkustellessa kannattaa aluksi varmistaa oman operaattorisi datapakettien kattavuus. Joihinkin paketteihin sisältyy myös tiedonsiirto lisäkuluitta tiettyyn rajaan asti EU-alueella.

Ruokaoppaat

Ilman ruokaa ja juomaa matkustelusta ja elämisestä ylipäänsä tulee kohtalaisen ikävää. Instagram-tilisi tarvitsee säännöllisiä ruoka-annospostauksia, joten ravintoloihin tutustuminen on monille ykkösprioriteetti matkoilla.Juuri mikään ei pilaa matkaa niin totaalisesti kuin paha ruoka ryöstöhinnalla. Isompien sivustojen, kuten TripAdvisorin tai Yelpin, arvosteluihin ei voi aina luottaa, koska niiden tulokset ovat manipuloitavissa. Esimerkiksi Englannissa erään miehen ravintola on Lontoon ykkösravintola TripAdvisorin mukaan. Ongelma tässä on se, ettei kyseisellä henkilöllä ole koskaan ollutkaan ravintolaa.Parasta ruokaa ei välttämättä saa kaupungin keskustasta, vaikka siellä usein onkin eniten ravintoloita. Mistä sitten tietää, mitä uskaltaa kokeilla?HashtagitJos käytät Instagramia, etsi hashtagillä kohdekaupunkisi paikkoja. Kuvista näet, olisiko jossakin tarjolla sellaista ruokaa, joka ainakin kuvan perusteella näyttää todella herkulliselta. Geotägätyistä kuvista näet myös sijainnin ja voit helposti suunnistaa paikan päälle tutustumaan tarjontaan.

Sosiaalinen media

Muistakin kanavista saattaa löytyä hyödyllistä tietoa paikallisesta ruokakulttuurista. Arvosteluja, kuvia, suosituksia – lista on lähes loputon. Löydät yleensä suosituksia muistakin kuin pahimmista turistirysistä. Kokeile ainakin näitä:- Instagram- Pinterest- Foodspotting- Zomato- LocalEats

Paikan päällä liikkuminen

Ulkomailla ensi kertaa julkisilla liikkuminen saattaa aluksi tuntua hankalalta. Monilla kaupungeilla saattaa olla oma bussi- tai junajärjestelmänsä, mutta niissä maissa, joissa Uberin ja Lyftin käyttö on laillista, kannattaa sovelluksen lataamista harkita. Ne ovat kuin takseja, mutta halvempia. Maksu tapahtuu suoraan sovelluksen kautta, joten sinun ei tarvitse vinguttaa luottokorttia tai esitellä paksua setelitukkua.Jos kävely on sinun juttusi, GoogleMaps on ystäväsi. Se näyttää niin kävely- kuin autoilureittejäkin, olitpa missä päin maailmaa tahansa.Harkitse näitä sovelluksia:- Uber- Lyft- GoogleMaps- Paikalliset sovellukset (tiedustele esimerkiksi hotellin henkilökunnalta)

Oppaita turistikohteisiin

Mitä tehdä, jos kaupunki ei ole ennestään tuttu? GoogleMaps tai TripAdvisor on näissä tilanteissa helppo ensivalinta. TripAdvisorista löydät kaikki suurimmat turistinähtävyydet ns. paremmuusjärjestyksessä.Se ei tietenkään takaa sitä, että juuri sinä pidät kyseisestä kohteesta. Voit kuitenkin tutkailla eri kohteita sovelluksen avulla ja päättää, missä ehkä haluaisit käydä.Sosiaalinen media toimii tässäkin tapauksessa hyvänä palautekanavana. Jos ihmiset eivät pidä jostakin, he eivät epäröi tuoda asiaa esiin kuvien kera.Kokeile näitä:- TripAdvisor- Pinterest

Kysy yleisöltä

Jos kokeilit jo kaikkia sovelluksia eikä mistään ollut apua, kannattaa sinun ehkä rohkaistua ja kääntyä paikallisväestön puoleen.Paikalliset tuntevat kaupunkinsa kuin omat taskunsa ja antavat yleensä mielellään omia suosituksiaan ja auttavat. Makuasioista voi toki aina kiistellä, joten älä suotta kanna kaunaa, jos et välttämättä itse pidäkään niistä ”maailman parhaista” pitsoista tai hampurilaisista, joita paikallinen pariskunta suositteli.Voit myös aina tarkistaa netistä, löytyykö sieltä arvioita juuri siitä paikasta, jota paikalliset suosittelivat. Tee tämä tarkastus kuitenkin huomaamatta, jottei joku pahoita mieltään sinun epäiltyä heidän sanaansa.Myös perinteisiä, paperimuodossa olevia oppaita myydään edelleen. Voit aina ostaa sellaisen siltä varalta, että puhelimestasi loppuu akku tai datapaketissa tulee raja vastaan. Mistä päästäänkin siihen, että muista aina pitää varavirtalähdettä tai paria mukanasi, jottei puhelimestasi lopu ainakaan akku.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora