Älä lainaa sikaa säkissä – lainalaskuri on mainio apuväline luottoa harkitsevalle

Jokainen on varmasti kuullut pikavipeistä, kulutusluotoista ja joustoluotoista, joissa todelliset korot ovat osoittautuneet huomattavasti korkeammiksi kuin luottoa nostettaessa oli kuviteltu. Ikävät yllätykset voivat olla seurausta esimerkiksi luotonantajan monimutkaisesta ja epäselvästä hinnoittelusta, toisinaan myös lainanottajan itsensä huolimattomuudesta.

Luoton hakemista ja nostamista harkitsevan kannattaa muistaa pari yksinkertaista nyrkkisääntöä. Ensinnäkin luottoa pitäisi nostaa vain riittävän harkinnan päätteeksi: hätiköidyillä ja harkitsemattomilla nostopäätöksillä saattaa olla ikäviä seuraamuksia, jos lainan kustannukset yllättävät ja maksukyky ei riitäkään lainan takaisinmaksuun.

Toisekseen luottoa kannattaa nostaa vain sellaisilta palveluntarjoajilta, jotka ovat hinnoitelleet palvelunsa yksinkertaisesti ja selkeästi – siten että lainan hinta ja ehdot ovat päätöstä tehtäessä varmasti tiedossa.

Yksi erinomainen selkeän hinnoittelun mahdollistaja on lainalaskuri, joka kertoo lainanoton hinnoittelusta kaiken mitä asiakkaan on siitä syytä tietää. Jos siis mielessä on pikalaina, kulutusluotto tai joustoluotto, laskuri on mitä mainioin työkalu päätöksenteon apuriksi. Joustoluottolaskuri myös mahdollistaa eri palveluntarjoajien vertailun ja sopivimmalta tuntuvan vaihtoehdon löytämisen.

Varoituksen sana on silti aina paikallaan, vaikka lainalaskuri onkin kätevä ja hyödyllinen työkalu: ennen lopullisen päätöksen tekemistä lainanottajan pitää aina tutustua huolellisesti palvelun ehtoihin, jotka löytyvät palveluntarjoajan verkkosivuilta.

 

Vivus.fi:n lainalaskuri käytettävissäsi – kokeile vaikka heti!

Vivus-lainaa harkitsevalle löytyy helppokäyttöinen lainalaskuri heti Vivus.fi-palvelun etusivulta. Sen avulla voit kätevästi löytää Vivus-lainan, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi ja tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseesi. Seuraavassa kertaamme lyhyesti, miten lainalaskurimme toimii.

Laskurissa tarvitsee tehdä vain kolme yksinkertaista valintaa: ilmoita haluamasi lainan määrä ja laina-aika ja kerro meille vielä, oletko uusi asiakas vai nykyinen, Vivus-lainaa jo aikaisemmin nostanut asiakas.

Vivus.fi:n myöntämät lainamäärät riippuvat siitä, onko hakija uusi vai nykyinen. Uudelle asiakkaalle tarjoamme 10–400 euron suuruista lainaa, jolle voi valita 3–30 päivän laina-ajan. Ensilaina on koroton ja kuluton, kunhan laina maksetaan takaisin ajallaan. Onnistuneen ensilainan jälkeen voidaan nykyiselle asiakkaalle myöntää 2 010 euron luottoraja laina-ajan ollessa pisimmillään 61 päivää.

Kun tarvittavat valinnat on tehty, Vivus-lainalaskuri näyttää hetkessä lainaan liittyvät tiedot: nostettavan luoton määrän, eräpäivän, luottokoron ja takaisinmaksettavan summan; lisäksi laskuri kertoo lainan vuosikoron sekä todellisen vuosikoron.

Lainasummaa ja laina-aikaa vaihdellessa lainalaskuri ja lainan kustannukset tulevat pian tutuiksi. Huomaat esimerkiksi, että lainan määrällä ja laina-ajalla on vaikutusta pikalainan korkoon.

Uudelle asiakkaalle Vivus-lainalaskuri ei tarjoa yllätyksiä: koska korkoa tai muita kuluja ei ensilainassa ole, takaisinmaksettava summa on täsmälleen samansuuruinen kuin itse lainakin. Jos siis nostat vaikka 400 €:n pikalainan ja valitset laina-ajaksi 30 päivää, takaisinmaksettava summa on tasan 400 €.

Kokeillaan vielä, mitä lainalaskuri tarjoaa nykyiselle asiakkaalle. Esimerkkinoston suuruus olkoon 1 000 € ja laina-aika 20 päivää. Tällöin laskuri määrittää koroksi 113 €, jolloin takaisinmaksettava summa on 1 000 € + 113 € = 1 113 €. Lainan vuosikorko on 206,11 % ja todellinen vuosikorko 604,82 %.

Tutustu lainalaskurimme avulla eri lainavaihtoehtoihin kaikessa rauhassa. Laskuri auttaa varmistamaan, että tekemäsi päätös on oikea ja valitsemasi pikalaina se sopivin mahdollinen juuri sinulle.