May 14, 2019

Lainaa ilman vakuuksia? Mahdollista, mutta vain jos laina on pieni

Mitä vakuuksilla tarkoitetaan?

Markkinoilta löytyy lainoja joka lähtöön, ja lainanoton vaihtelevia ehtoja löytyy niitäkin laaja kirjo. Ehdot voivat riippua lainan tyypistä, sen myöntäjästä, lainanottajasta sekä monista muista tekijöistä.Vaikkei lainanotto olisikaan tuttua, suurin osa meistä tietää mistä on kyse, kun lainan yhteydessä puhutaan vakuuksista. Esimerkiksi Kielitoimiston sanakirjan määritelmän mukaan vakuus on ”takaus, kiinnitys tai pantti, joka on takeena jonkin taloudellisen velvoitteen täyttämisestä”.Vakuutta vastaan saa siis lainaa tai luottoa, koska se on rahoituslaitokselle takuu: sen ansiosta lainan myöntämisestä ei koidu lainanantajalle taloudellista vahinkoa tapauksessa, jossa lainanottaja menettää maksukykynsä tai jättää muista syistä johtuen lainansa maksamatta.Vakuus voi olla omaisuutta, kuten auto tai asunto. Vakuudesta käy myös takaaja, lainanottajan tuntema henkilö, jonka oma talous on tasapainossa ja joka lupautuu tilanteen niin vaatiessa ottamaan vastuun velan takaisinmaksusta.Yleistäen voidaan sanoa, että mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä todennäköisemmin kyseessä ei voi olla vakuudeton laina. Jos siis mielessä on kodin hankinta ja asuntolaina, voit olla varma, että vakuus löytyy lainan myöntämisen ehdoista. Lainalla rahoitettava koti tosin hyväksytään monissa tapauksissa asuntolainan vakuudeksi.

Vakuudeton laina on useimmiten kulutusluotto tai pikalaina

Vakuudeton laina on käytännössä aina pienimuotoinen. Tästä hyvänä esimerkkinä kulutusluotot ja pikalainat, joissa ei ole kyse valtavan suurista summista ja jotka ovat tyypillisesti suhteellisen lyhytaikaisia. Lyhyen keston ja luoton pienen määrän vuoksi lainaa ilman vakuuksia tai takaajia voidaan myöntää.Koska vakuuksia tai takaajia ei tarvita, pieniä rahalainoja myös voidaan yleensä myöntää nopeasti. Vakuudeton laina voidaan nostaa kätevästi verkossa, joko kotikoneelta käsin tai puhelimella.Vaikka onkin saanut lainaa ilman vakuuksia, kannattaa pitää varansa ja maksaa aina laina takaisin niin nopeasti kuin oma taloustilanne sallii. Näin siksi, että myös vakuudettomissa lainoissa voi piillä vaaran paikka.Jotkut varomattomat kuluttajat nostavat luottoa samanaikaisesti useammista eri lähteistä. Jos maksukyky silloin pettää, yksi pelastus voi olla lainojen yhdistäminen järjestelylainaksi – joka kuitenkin on useimmiten vakuudellinen. Näin alun perin ilman vakuuksia nostetut luotot saattavat äkkiä muuttua yhdeksi isommaksi, vakuudelliseksi lainaksi.

Vivus.fi on vakuudeton laina

Vivus.fi tarjoaa asiakkailleen lainaa heti ilman vakuuksia. Tämä on mahdollista, koska myöntämämme luotot ovat verrattain pieniä: lainasumma on 300 - 600 euroa.Vivus.fi:n kaltainen vakuudeton laina ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lainanottamiseen silti liittyisi ehtoja. Me esimerkiksi myönnämme luottoa vain 20 vuotta täyttäneille henkilöille, joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintää. Lisäksi hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa ja suomalainen pankkitili. Hakijan henkilöllisyys myös varmistetaan aina vahvan tunnistautumisen avulla.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora