November 7, 2019

Toisen pikkusumma voi olla toiselle iso raha

30 € saattaa joidenkin mielestä kuulostaa pikkusummalta. Sehän on vähemmän kuin yksi prosentti suomalaisten keskimääräisestä kuukausipalkasta. Käytännössä keskiverto suomalainen siis kuluttaa vastaavan määrän rahaa useaan kertaan joka päivä.Kolmella kympillä ei pääse Helsingistä junalla edes Jyväskylään asti, ellei sitten osta säästölippua reippaasti etuajassa. Pariskunta pääsee kolmella kympillä hädin tuskin viikonloppuna elokuviin. Romanttiseen ravintolaillalliseen 30 euroa ehkä riittää, mutta tällä budjetilla ruokalistalta ei voi tilata ihan mitä tahansa.Mitätön summa siis hyvin ansaitsevassa, kalliissa Suomessa. Silti myös meillä on koko joukko ihmisiä, joille 30 € on itse asiassa melko iso raha. Kaikki eivät ansaitse yli kolmeatuhatta euroa kuussa, kaikilla ei ole edes työpaikkaa. Kun kalenteri alkaa lähestyä kuun loppua, voi pankkitilin saldokin olla painunut huolestuttavan lähelle nollaa.

Jos ihmisellä on rahat loppu, vaihtoehtoja ei viime kädessä ole kovin paljon. Joku saattaa uskaltautua keräämään pulloja, joita ainakin viikonloppuisin suurempien kaupunkien kaduilla riittää. Valtaosalle suomalaisista pullojenkeruu tuskin kuitenkaan on kovin houkutteleva vaihtoehto.

Toinen saattaa nähdä toivon pilkahduksen rahapeleissä. Voitolle jääminen on kuitenkin niin epätodennäköistä, ettei Veikkauksen puoleen kääntymistä voi mitenkään suositella. Muutenkin pitäisi olla itsestään selvää, ettei henkilökohtaisia talousongelmia missään nimessä pidä yrittää ratkoa rahapeleillä.Jos nopea rahan ansaitseminen akuutissa tilanteessa ei ole mahdollista, realistisin ratkaisu lienee ottaa lainaa. 30 € on, kuten jo todettua, keskivertosuomalaiselle pikkusumma, joten periaatteessa pieni laina sukulaiselta tai ystävältä saattaa olla täysin mahdollinen – täytyy vain kehdata kysyä.Lainaa voi toki hakea myös kaupalliselta rahoitusyhtiöltä. Laina tai pikavippi, joka on suuruudeltaan esimerkiksi 30 €, ei ole kovin kallis, varsinkaan silloin kun laina-aika on lyhyt. Kahden viikon tai kuukauden laina-ajalla pienelle lainalle ei ehdi kertyä kovinkaan suurta korkoa.Jos päädyt hakemaan lainaa 30 € tai enemmän, pidä silti mielessä, että lainanoton on aina oltava harkittu teko. Tutustu huolellisesti lainanoton ehtoihin ja lainaa vain sen verran kuin oikeasti tarvitset ja pystyt maksamaan takaisin. Muista, että mikäli et syystä tai toisesta kykene maksamaan lainaasi takaisin, melko pienikin laina saattaa maksun pitkittyessä tulla kalliiksi.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora