October 3, 2019

Tarvitsetko lainaa? Eri lainoja vertailemalla voit säästää pitkän pennin

Useimmat meistä tuntevat vähintään silloin tällöin, että pari ylimääräistä seteliä lompakossa ei olisi lainkaan pahitteeksi.Kyseessä saattaa olla akuutti tarve: rahaa ei yksinkertaisesti ole, vaikka samanaikaisesti laskujen ja ruokaostosten kaltaiset arjen juoksevat menot eivät ole kadonneet minnekään; akuuttiin tarpeeseen voi johtaa myös esimerkiksi jonkin jokapäiväisessä käytössä olevan esineen tai laitteen yllättävä hajoaminen.Joskus taas rahantarve selittyy odottamattomilla mieliteoilla: ehkä näit televisiossa tai kadunvarrella mainoksen uutuustuotteesta, jonka hankkiminen on nyt alkanut houkutella, tai ehkä toisessa kaupungissa asuva hyvä ystäväsi on kutsunut sinut kylään viikonloppua viettämään.Akuutti tarve ja spontaani kulutuspäätös ovat molemmat tuiki tavallisia syitä lainanotolle. Kun otat lainaa 150 € tai minkä verran sitten tarvitsetkin, se tuo tarvittavaa turvaa talouteesi seuraavaan tilipäivään saakka tai mahdollistaa kukkaron nyörien hellittämisen myös vähemmän akuutissa tilanteessa.

Lainojen vertailu kannattaa, mieti tarkkaan myös omat tarpeesi

Jos sinulla on mielessä esimerkiksi 150 €:n laina tai pikavippi, asian kanssa ei kannata hötkyillä. Myös silloin, kun rahoilla on kiire, kannattaa istahtaa ainakin hetkeksi ja selvitellä joko tietokoneella tai kännykällä, millaisia eri vaihtoehtoja lainanottajalle on tarjolla.Miksikö? Koska – kuten aina muutenkin ostoksia tehtäessä – eri lainavaihtoehtoja vertailemalla voit säästää pitkän pennin. Se kannattaa myös silloin, kun otat lainaa 150 euroa tai vastaavan, verrattain pienen summan. Pienellä vaivannäöllä saatat säästää jopa kymmeniä euroja.Juuri sinun tilanteeseesi paras laina löytyy, kun seuraat ainakin näitä kahta vinkkiä:1. Vertaile eri lainanantajia. Nopealla Google-haulla löydät helposti koko joukon erilaisia sivustoja, jotka auttavat sinua lainojen vertailussa. Saat nopeasti huomata, että eri palveluntarjoajien lainojen koroissa ja muissa lainanottamiseen liittyvissä kuluissa on monesti yllättävänkin suurta vaihtelua.Monilla sivustoilla voit lisäksi tarkastella, millaisia arvosteluja asiakkaat ovat eri yrityksille antaneet. Yksi tällainen sivusto on Trustpilot. Yhteensä 77 käyttäjää on arvostellut sivustolla Vivus.fi:n, ja keskiarvomme on mairitteleva neljä tähteä viidestä; arvostelijoista peräti 92 % on antanut meille arvosanaksi joko ”erinomainen” (viisi tähteä) tai ”hyvä” (neljä tähteä).2. Kun olet löytänyt yhden tai useamman sopivalta tuntuvan palvelun, suosittelemme että vertailet vielä näissä palveluissa tarjolla olevia eri vaihtoehtoja. Nyt on sinun vuorosi pohtia myös omaa tilannettasi ja rahantarvettasi. Jos ja kun palvelun kotisivulla on lainalaskuri, sitä kannattaa käyttää apuna.

Paljonko tarvitset lainaa: 150 € vai ehkä sittenkin vähän enemmän tai vähän vähemmän? Entä mikä olisi nykyinen rahatilanteesi huomioiden järkevin laina-aika? Pystytkö maksamaan lainan takaisin jo viikon kuluttua palkkapäivänä, vai onko myös ensi kuulle tiedossa keskimääräistä suurempia menoja, jolloin eräpäivääkin saattaa olla hyvä lykätä?Pidä aina mielessä, että mitä enemmän ja mitä pidemmäksi ajaksi rahaa lainaat, sitä suuremmat ovat lopulta lainasi kustannukset. Ja kääntäen: pieni lainasumma lyhyellä laina-ajalla on aina edullisempi. Riittävä tiedonhaku ja harkinta auttavat takaamaan, että lainapäätös, johon lopulta päädyt, on oikea.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora