May 14, 2019

Lainaa luottotiedottomalle - onko se edes mahdollista?

Jos tarkkoja ollaan, termi ”luottotiedoton” on itse asiassa aavistuksen harhaanjohtava. Käytännössä jokaisella täysi-ikäisellä suomalaisella nimittäin on luottotiedot.Useimmiten ”luottotiedottomalla” tai ”luottotietonsa menettäneellä” viitataankin henkilöön, jonka luottotiedot syystä tai toisesta eivät ole kunnossa. Tällöin jokin on mennyt pieleen, minkä seurauksena luottotiedoista löytyy merkintä henkilön maksuhäiriöhistoriasta, kuten lainan takaisinmaksun laiminlyönnistä tai luottokortin lyhennyserien viivästymisestä.Suomessa maksuhäiriömerkintöjen määrä on kasvamaan päin, ja niitä on jo lähes 400 000:lla täysi-ikäisellä. Luottotietojen menettäminen ei ole mikään pikkujuttu, sillä se saattaa estää esimerkiksi asunnon vuokraamisen, kotivakuutuksen hankkimisen tai jopa työllistymisen.

Vippi ilman luottotietoja on sekin mahdollinen

Voidaanko yksityishenkilölle sitten myöntää lainaa tai pikavippi ilman luottotietoja? Se on kyllä mahdollista, muttei kuitenkaan helppoa. Käytännössä kaikki luottohakemukset nimittäin törmäävät seinään heti kun ilmenee, että luotonhakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä.Joskus luottoa kaipaava saattaa kuitenkin olla tilanteessa, jossa henkilökohtainen talous on vaikeuksien jälkeen saatu mallilleen ja vanhat velat maksettu, mutta maksuhäiriömerkintä kummittelee edelleen luottorekisterissä.Tällaisessa tilanteessa luottotiedoton mutta maksukykyinen henkilö voi tietyissä tapauksissa saada lainaa, etenkin jos lainalle on tarjota takaaja tai vakuus, kuten yksityisauto tai asunto. Rahoituslaitos voi tehdä arvion lainanhakijan maksukyvystä, ja mikäli edellytykset lainan saamiselle ovat riittävät, se saattaa myöntää lainaa luottotietojen puuttumisesta huolimatta.

Laina luottotiedottomalle ei kuulu Vivuksen periaatteisiin

Koska luottotietojen maksuhäiriömerkintä on viesti henkilön puutteellisesta maksukyvystä, luottotietojen tarkistaminen on yhtä lailla luotonantajan kuin luottoa hakevan henkilön etu.Rahoitusyhtiön näkökulmasta pikavippi ilman luottotietoja on taloudellinen riski, onhan asiakkaan maksukyvyn puutteesta jo valmiiksi näyttöä. Silti moni lainanantaja saattaa nähdä luottotiedottomissa houkuttelevan markkinaraon. Esimerkiksi Suomessa on toiminut yrityksiä, jotka ovat houkutelleet asiakkaita sellaisilla mainoslauseilla kuin ”laina luottotiedottomalle” tai ”vippi ilman luottotietoja”.Luottotietojen tarkistaminen on luonnollisesti myös luotonhakijan etu. Toki se saattaa lainanhakijasta tuntua ikävältä takaiskulta, jos lainaa ei luottotietojen puuttumisen vuoksi myönnetä, mutta kylmä totuus kuitenkin on, että luoton myöntäminen maksuhäiriöiselle  useissa tapauksissa vain pahentaa henkilön talousongelmia entisestään.Vastuullinen rahoituslaitos myöntää luottoa ainoastaan henkilölle, jonka luottotiedot ovat kunnossa. Me uskomme tähän samaan periaatteeseen, ja siksi Vivus-lainaa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää.Jos olet kiinnostunut omista luottotiedoistasi, voit tarkistaa ne luottotietorekisteristä. Yksityishenkilö voi tilata oman rekisteriotteensa maksutta kerran vuodessa Suomen Asiakastieto Oy:ltä tai Bisnode Oy:ltä, jotka ovat Suomen suurimmat rekisterinpitäjät.Ja jos rekisteriotteesi osoittautuukin tyhjäksi eli siinä ei ole merkintöjä, älä suotta huolestu. Silloin et suinkaan ole ”luottotiedoton”, vaan puhdas rekisteriote on merkki puhtaista luottotiedoista!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora