June 17, 2019

Juhannus – miksi sitä vietetään

Juhannus on monille kesän tai kesäloman kohokohta. Ihmiset kokoontuvat viettämään aikaa perheidensä tai ystäviensä kanssa ja nauttimaan yöttömän yön valosta ja lämmöstä (tai sateesta, kuten melko usein on Suomessa tapana). Juhannus on joulun ohella ehkäpä vuoden merkittävin juhlapäivä, joten nyt sinulla on oiva tilaisuus tulla juhannusekspertiksi lukaisemalla tämä kirjoitus.Juhannus on kaikessa yksinkertaisuudessaan kesäajan juhla. Se on yksi vuoden valoisimmista päivistä, mutta ei aina osu tarkalleen kesäpäivänseisauksen kohdalle. Juhannus osuu aikavälille 20.-26.6., kun taas kesäpäivänseisaus vaihtelee 20.-22.6. välillä.Monet ajoittavat kesäloman aloituksensa juhannukseen tai sen ympärille. Silloin toivotetaan myös puolitutuille ja kylänmiehille hyvää juhannusta ja toivotaan salaa, ettei nähdä ainakaan ennen ensi juhannusta.Juhannuksenvieton alkuperää ei täysin tunneta. Sen tiedetään olleen hedelmällisyyden ja elämän juhla. Monet kirkkokunnat pitävät juhannusta Johannes Kastajan syntymäpäivänä, mistä nimikin tulee.

Juhannusperinteitä

Eri maissa on erilaisia perinteitä juhannukseen liittyen.Ruotsissa pystytetään juhannussalkoja ja tanssitaan niiden ympärillä.Suomessa poltetaan kokkoja, tehdään taikoja ja juodaan alkoholia. Myös juhannussauna tuoreine koivuvihtoineen kuuluu monien juhannusperinteeseen.Saksassa ja Irlannissa poltetaan kokkoja demonien pois ajamiseksi.

Mitä juhannuksenviettoon kannattaa ottaa mukaan?

Juhannustarpeiston määrä ja laatu riippuu siitä, missä aiot viettää juhannusta. Kaiken varalta on hyvä ottaa mukaan ainakin seuraavat:

  • Sadetakki
  • Hyönteismyrkky
  • Ruokaa ja juomaa
  • Kertakäyttöastioita

Jos juhannustarpeiston rahoituksessa ilmenee ongelmia, voit aina hakea lainaa Vivukselta. Tutustu rahoitusratkaisuihin täältä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora