March 15, 2016

Jouluvalmisteluita

On aika tehdä viimeiset jouluostokset, sillä jo viikon päästä on joulu. Ja jos vielä ei ole ehtinyt kirjoittaa pukille, niin senkin aika voisi olla ihan viimeistään nyt. Ehtisiköhän kirje vielä perille Korvatunturille, jos huomenna laittaisi postiin?

Veronpalautusrahoilla jouluostoksille

Jouluostosten aika taisi käynnistyä täysillä jo torstaina 3.12., kun suomalaisten tilille tuli 2,2 miljardia euroa veronpalautusten muodossa. Näistä rahoista hyötyi yli 3 miljoonaa suomalaista – aika moni siis rikastui juuri sopivasti hieman ennen joulua.Vaikka Suomen taloudessa menisi huonosti, suomalaiset eivät yleensä tingi jouluostoksistaan. Ostokset koskevat paitsi lahjoja, myös jouluvalmisteluja. Jokainen suomalainen käyttää jouluostoksissaan noin 300 euroa lahjoihin ja 200 euroa jouluvalmisteluihin.

Kaupan liitto arvioi kuinkin, että viime vuoteen verrattuna myynti saattaa laskea jopa 1,5 prosenttia. Pääasiassa tämä johtuu alhaisesta inflaatiosta tai jopa hintojen laskusta.Joulukiireisiin helpotustaErityisesti lapsiperheet kuluttavat rahaa jouluostoksilla. Tavallisesti myynti leluosastoilla kiihtyy huippuunsa noin viikko ennen joulua – eli juuri nyt. Äidit ja isät haluavat valmistaa lapsilleen parhaan mahdollisen joulun. Tästä aiheutuu monelle perheelle melkoista kiirettä, kun pitäisi ehtiä paitsi käydä ostamassa lapsille lahjat, myös siivota, valmistaa juhlaruuat ja koristella koti jouluiseksi. Ei välttämättä ole huono idea ostaa osa näistä palveluista ulkopuolisilta stressin helpottamiseksi. Esimerkiksi joulusiivouksen ostaminen ammattisiivoojalta saattaisi olla monen lapsiperheen äidin pelastus.Toinen suosituksi tullut tapa helpottaa joulukiireitä on ostaa lahjat netistä. Kyselytutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista aikoi tehdä jouluostoksia netistä. Erityisen suosittuja ovat suomalaiset nettikaupat, mutta myös ulkomaisten vaihtoehtojen suosio on kasvussa. Nettikaupat ovat pelastus sellaiselle, jota pelkkä ajatus ihmisiä vilisevistä, meluisista kaupoista ahdistaa. Toisaalta ne ovat pelastus myös ihan vain tavalliselle kiireiselle työssäkävijälle.Muista kuitenkin: rauha on paras lahjaYhteiset hetket perheen kanssa jo rauhalliset viime hetken valmistelut ovat joulun parasta antia. Mikään ei palkitse loppuvuoden aherrusta paremmin kuin vetäytyminen sohvan nurkkaan nauttimaan uudesta kirjasta, vatsan ollessa täynnä kinkkua.Vivuksellakin rahoitutaan joulun viettoon. Toivotamme kaikille asiakkaillemme oikein lämmintä ja rauhallista juhlan aikaa.Kiitämme kaikkia teitä menneestä vuodesta.

VilmaSisällöntuottaja

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora