May 17, 2016

10 hyvää tapaa säästää hääkuluissa

Häät. Jo sana itsessään luo mielikuvan vuolaasta rahavirrasta, joka valitettavasti suuntautuu omalta tililtä toisten tileille. Ei hätää, sillä pienellä vaivalla sinä voit säästää hääkustannuksissa merkittäviäkin summia. Seuraavissa kohdissa käsitellään kymmenen asiaa, joiden avulla voit säästää pitkän pennin. Keksi itse lisää, sinä pystyt siihen.

  1. Hääpuku

Hääpuku maksaa mansikoita tai ainakin monta euroa. Miksi et ostaisi käytettyä hääpukua tai vuokraisi sitä? Näin selviät huomattavasti halvemmalla kuin uutta ostaessa. Voit muokata tai muokkauttaa pukua tarpeen vaatiessa ja näin saat siitä mieleisesi ja sen on kuitenkin yksilöllinen, juuri sinun hääpukusi.

  1. Vieraiden määrä

Onhan se hienoa, että häätilaisuudessa on kirkko täynnä. Silloinhan se tunnelma on parhaimmillaan. Mutta onko se tarpeellista? Vieraiden määrä näkyy kustannuksena häätilaisuuden laskussa. Harkitse vieraiden määrä tarkkaan.

  1. Tarjoilu

Mietit häätilaisuuksia, joissa olet käynyt. Mitä muistat häätilaisuudesta? Tarjoilun? Joskus vähemmän on enemmän. Käytä ruokien leivonnaisten ynnä muun sellaisen miettimiseen vähän aikaa ja pidä menu yksinkertaisena.

  1. Koristelu, oheistarvikkeet

Harkitse, mitä kaikkea oikeasti tarvitset ja haluat. Koristelun ja kukkien määrässä voi aivan hyvin tinkiä tilaisuuden arvon siitä kärsimättä. Mieti allergikkojakin, heidän on mukavampi osallistua suureen tilaisuuteesi ilman vuotavaa nenää ja lääkitystä. Ne valkoiset kyyhkyset ja jääveistokset, jätä ne pois suosiolla.

  1. Tila

Harkitse tarvitsemasi tilan koko tarkkaan. Suuri tila on hieno, mutta sillä on myös iso vuokra. Tilan koossa ei tietenkään pidä nuukailla, mutta mieti tarkkaan tilan soveltuvuus. Toinen tilan hintaan vaikuttava tekijä on sen sijainti. Mieti, onko tilan sijainti aivan keskustassa välttämätöntä.

  1. Hääajelu

Tarvitseeko auton olla iso limusiini? Saisitteko kaveriltanne tai hänen kaveriltaan soveltuvan auton lainaksi tai vuokralle?

  1. Varaa aikaa

Ei kannata kiirehtiä. Sen lisäksi, että turha kiire lisää stressiä, niin se vaikuttaa myös hintoihin. Toimittajat kyllä toimittavat, mutta useimmiten he ottavat toimituksistaan kiirelisän. Sen lisäksi, että kiirehtiminen lisää kustannuksia, se lisää myös vahinkojen ja väärinkäsitysten määrää.

  1. Mieti vaihtoehtoja

Vaihtoehtoja kannattaa aina miettiä. Jos haluat jotain, olisiko sille vaihtoehtoista tuotetta tai palvelua? Yleensä pienellä paneutumisella löytää vaihtoisia tapoja toteuttaa asioita ja näin on mahdollista pienentää kustannuksia.

  1. Pyydä tarjouksia, kilpailuta

Häätilaisuuden järjestäminen ei ole halpaa lystiä. Tila, puku, tarjoilut, kukat ynnä muu sellainen on verraten kallista. Tarjouksia pyytämällä ja kilpailuttamalla voit säästää pitkän pennin. Muista olla mahdollisimman tarkka muotoillessasi tarjouspyyntöä, silloin tiedät mitä pyydät ja tarjoaja tietää, mitä tarjoaa. Näin saat vertailukelpoiset tarjoukset.

  1. Tee budjetti

Kun olet saanut muutamia tarjouksia, voit alkaa tehdä budjettia häätilaisuudellesi. Mieti mahdollisimman tarkkaan kaikki menoerät ja listaa ne vaikka taulukkolaskentaohjemaan tai ruutuvihkoon. Pyri olemaan mahdollisimman tarkka budjettia tehdessäsi ja pyri noudattamaan sitä niin tarkasti kuin voit.Jos kuitenkin tulee tilanne, ettei budjettisi riitä ja sinulla olisi tarvetta lisärahalle, niin me voimme auttaa sinua.Vivus.fi voi osallistua hääkustannuksiisi aina 600 euroon saakka ja saat lainapäätöksen nopeasti. Lainan hakeminen on helppoa, tutustu asiaan lisää nettisivuillamme: Vivus.fi.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora