August 15, 2019

Mitä suurempi pikavippi, sitä tarkemmin sen nostamista tulisi harkita

Pikavipeissä on useimmiten kyse melko pienistä lainoista: ehkä joistain satasista, kenties vain kympeistä. Pikavippi otetaan äkilliseen tarpeeseen tilanteessa, jossa rahat muuten loppuisivat kesken ennen seuraavaa tilipäivää.Myös pikavippien kulut tapaavat olla euromääräisesti pieniä. Tämä selittyy sillä, että lainattavien summien ohella myös laina-ajat ovat keskimäärin melko lyhyitä.Jos esimerkiksi lainaat tänään 300 € ja palkkapäiväsi on viikon kuluttua, voit maksaa lainan profiilistasi löytyvillä tiedoilla myös kerralla takaisin. Vaikka palveluumme perusominaisuutena kuuluvat joustavat takaisinmaksuerät, voit aina maksaa lainan kerralla takaisin aikaisemmin. Näin pikavipille kertyy korkoa mahdollisimman vähän.

Pikavipeillä on kuitenkin huono maine, osin siksi, että monet ihmiset ovat pikavipin nostamisen jälkeen joutuneet maksuvaikeuksiin. Syypää on saattanut olla vastuuton rahoitusyhtiö, joka ei ole riittävän selkeästi ilmoittanut lainanhakijalle pikalainansa ehtoja tai lainanottoon liittyviä todellisia kuluja.Toisaalta syyttävä sormi voi joskus osoittaa myös lainanottajaan. Lainaa on saatettu ottaa harkitsematta: liian suuri lainasumma liian pitkällä laina-ajalla on johtanut tilanteeseen, jossa lainan takaisinmaksu ei enää olekaan ollut realistista.Vastuullisena palveluntarjoajana Vivus pyrkii aina muistuttamaan asiakkaitaan siitä, että pikalainaa ei koskaan saisi nostaa ilman perusteellista harkintaa. Lainanotto edellyttää oman taloudellisen tilanteen ja maksukyvyn tuntemista. Nosta lainaa vain kun tiedät taloutesi olevan riittävän hyvässä tasapainossa, jotta nostamasi lainan takaisinmaksu varmasti onnistuu aikataulun mukaisesti.Kannattaa pitää mielessä tämä helppo nyrkkisääntö: mitä suurempi on pikavippi ja mitä pidempi sen laina-aika, sitä enemmän vippi maksaa.

Jos harkitset nostavasi lainaa enemmän kuin mitä oikeasti tarvitset, mieti kahdesti tai mieluiten neljästi, onko se varmasti aivan välttämätöntä – vai onko pikavippi tällöin jo riski.Isompia pikavippejä ei siis suositella nostettavaksi esimerkiksi spontaania äkkilähtöä varten, vaan riskittömin ja järkevin tapa on kustantaa lomamatkat säästöillä. Sen sijaan syitä isommille nostoille voivat olla yllättävät kulut, joihin rahat eivät yksinkertaisesti riitä mutta joita ei juuri nyt ole mitenkään mahdollista lykätä. Isohkoa lainaa – kuten vaikka tuhatta euroa – voi myös olla vaikea saada lyhyellä varoitusajalla lähipiiristä.Jos päätät kääntyä Vivus.fi:n puoleen ja haluat lainaa heti tilille 600 €, voit hakea lainaa heti täältä.Kun olet nostanut ensimmäisen lainasi, saat palveluumme henkilökohtaisen asiakasprofiilin. Voit saada pikalainan tilillesi jopa 15 minuutissa.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora