May 10, 2019

10 asiaa, joita et ehkä tiennyt tarvitsevasi festareilla

Monta päivää kestäviin tapahtumiin joutuu ottamaan mukaan yllättävän paljon tavaraa. Osa niistä on kaikille itsestäänselvyyksiä, mutta varsinkin festaripolkunsa alkupäässä olevilta moni oleellinen asia saattaa tyystin unohtua. Kaiken nähnyt ja kokenut festarijyrämme listasi 10 asiaa, joita sinunkin kannattaa harkita mukaan otettavaksi.

 1. aterimet

Purkkiruokaa tai puuroa on mukavampi syödä lusikalla kuin sormineen, eikä voin levittäminen leivälle oikein tahdo luonnistua ilman veistä. Ympäristötietoiset vuolevat omat lusikkansa puusta, jonka kasvattamisessa ja jalostamisessa on käytetty hiilineutraaleja menetelmiä.

 1. käsipyyhkeet/nenäliinat

Et ole ainoa, jonka täytyy käydä tekemässä tarpeensa, joten on enemmän kuin todennäköistä, että vessapaperi on loppu. Pidä jatkuvasti mukanasi ainakin kuuteen pyyhkäisyyn tarvittava määrä paperia (joku kavereistasi tarvitsee kuitenkin apuasi).

 1. ilmastointiteippi

Tällä maailman kahdeksannella ihmeellä pystyy korjaamaan kaiken hajonneesta teltasta ihmissuhteisiin (kannattaa varautua poliisin väliintuloon, jos teippaat itsesi kiinni entiseen tyttö- tai poikaystävääsi). Voit myös myydä teipinpaloja hyvällä voitolla muille hädänalaisille.

 1. kosteuspyyhkeet

Unohda suihkut ja muut peseytymiseen liittyvät epämukavuudet – pari pyyhkäisyä kosteuspyyhkeellä ja olet puhtaampi kuin pulmunen!

 1. vesipullo

Festarialueella on useimmiten vesipisteitä, joissa voit täyttää pullosi ilmaiseksi. Kuumina kesäpäivinä on syytä nauttia virvokkeiden lisäksi myös tavallista vettä, jottei nestetasapainosi pääse järkkymään.

 1. puhtaita sukkia

Jos olet luonnonlapsi ja kuljet kesät talvet paljain jaloin, et välttämättä tarvitse sukkia mukaasi. Tavallisten ihmisten kannattaa kuitenkin varata useampi pari mukaan, koska festareilla sattuu ja tapahtuu.

 1. viltti

Lämmittää illalla, toimii istuskelualustana päivällä. Jos nukut teltassa, voit käyttää vilttiä joko ylimääräisenä eristeenä tai peittona.

 1. vanhat kengät

Haluat varmasti välttää tilanteen, jossa satojen eurojen arvoiset kenkäsi ovat kadonneet yön aikana kuin tuhka tuuleen tai muuten vain likaantuneet niin pahasti, ettei niitä voi käyttää enää koskaan. Ota suosiolla mukaan kuluneimmat kenkäsi, joiden kohtalolla ei ole juurikaan väliä.

 1. kylmälaukku

Tätä tuskin tarvitsee edes listata, mutta laitetaan nyt kuitenkin. Kylmälaukkujen suurin haaste on niiden pitäminen kylmänä usean päivän ajan, sillä toimivaa jäähuoltoa on vaikea järjestää, ja jos sellainen onnistuu, niin luultavasti asut niin lähellä, ettei sinun tarvitse majoittua telttaan muutenkaan.

 1. laastarit

Kyllä, ensiapupisteitä on luultavasti lähettyvillä, mutta tuskin haluat ruuhkauttaa sitä parin pikku haavan tai hiertymän takia. Huoltopaikan etsimiseenkin saattaa tuhrautua jokunen tovi, joten säästä aikaa ja ihmisten hermoja varautumalla muutamalla akuankka-laastarilla.Kaupanpäällisiksi ota mukaan vielä seuraavat:

 • käsidesi
 • aurinkovoide
 • purkkiruoka
 • varavirtalähde
 • hammastahna

Älä ota näitä mukaan missään tapauksessa

 1. lempikengät

Jätä ne suosiolla kotiin, ellet halua niiden olevan entiset lempikenkäsi festareiden jälkeen. Tämä siinäkin tapauksessa, että alue on täysin asfaltoitu, sillä helteestä ja ihmispaljoudesta johtuen pinnoitteen lämpötila saattaa nousta niin korkeaksi, että kenkäsi sulavat kiinni asfalttiin (Myytinmurtajat eivät ole vielä testanneet väitteen todenperäisyyttä).

 1. suoristusrauta/sähköhammasharja/partakone

Et kuitenkaan saa virtaa mistään, ellet raahaa mukanasi generaattoria, jota varten tarvitset polttoainetta. Älä edes harkitse.

 1. kortit, joita et käytä festareilla

Ota mukaasi vain mitä tarvitset eli henkilöllisyystodistuksesi ja maksukortin tai käteistä. Todennäköisyys sille, että kadotat lompakkosi tai joku lainaa sitä pysyvästi on keskimääräistä suurempi massatapahtumissa, joissa nautiskellaan alkoholipitoisia juomia.

 1. peitto

Ajatus omaan lempipeittoon kääriytymisestä houkuttaa, ja monet ottavatkin omansa mukaan. Itkussa on kuitenkin pitelemistä, jos jokin menee vikaan eikä peittosi selviäkään reissusta.

 1. arvoesineet

Kellot, korut, kalliit aurinkolasit, kuulokkeet, laukut. Ainoastaan varkaat kiinnittävät niihin huomiota, joten jätä ne suosiolla kotiin.Toivottavasti tästä listasta oli sinulle jotakin iloa. Aurinkoista festarikesää kaikille!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora