Perintä

 1. Perintä

  Laina kannattaa maksaa nopeasti ja viimeistään eräpäivään mennessä, tai muussa tapauksessa perintä käynnistyy. Perinnästä voi aiheutua lisäkustannuksia.

  Mikäli sinulla on maksuvaikeuksia, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteydenottoa ei kannata pitkittää.

 2. Maksumuistutukset ja viivästyskorko

  Ensimmäinen maksumuistutus lähtee sinulle, kun lainanmaksu on myöhässä 14 päivää. Veloitamme maksumuistutuksesta 5 euroa. Maksumuistutuksia lähtee yhteensä kaksi ja ne lähtevät aina sähköpostitse ja kirjeitse. Viivästyskorkoa lainallesi kertyy heti lainan myöhästyttyä.

 3. Maksuhäiriömerkintä

  Takaisinmaksun viivästyttyä voit saada maksuhäiriömerkinnän, joka säilyy luottotiedoissasi 2 vuotta. Tällainen maksuhäiriömerkintä voidaan asettaa 60 päivää lainan eräpäivän jälkeen ja kun asiasta on sinulle ilmoitettu vähintään 21 päivää ennen merkinnän asettamista.

  Käräjäoikeuden antamasta yksipuolisesta tuomiosta tulee julkinen maksuhäiriömerkintä, joka on voimassa kolme vuotta. Uusi merkintä tänä aikana kasvattaa maksuhäiriömerkinnän voimassaoloaikaa vuodella.

  Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa, että menetät luottotietosi. Tämä vaikuttaa mm. siten, että luotonsaantisi vaikeutuu, et saa tehtyä osamaksusopimuksia, pankki vaatii luotto- ja pankkikorttisi takaisin, vuokra-asunnon saaminen vaikeutuu, uusi työpaikka saattaa jäädä saamatta ja puhelin- ja vakuutusyhtiöt eivät välttämättä sovi kanssasi sopimuksia. Emme myönnä lainaa luottotiedottomalle.