Perintä

 1. Perintä

  Laina kannattaa maksaa nopeasti, muutoin, perintä käynnistyy. Perinnästä aiheutuu aina lisäkustannuksia.

  Mikäli olet joutunut maksuvaikeuksiin, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteydenottoa ei kannata pitkittää, sillä voimme usein sopia kanssasi maksujärjestelyistä.

 2. Maksumuistutukset ja viivästyskorko

  Ensimmäinen maksumuistutus lähtee sinulle, kun lainanmaksu on myöhässä 14 päivää. Maksumuistutuksista aiheutuu 5€ lisäkulua. Maksumuistutuksia lähtee yhteensä kaksi. Maksumuistutukset lähtevät aina sekä sähköpostitse, että kirjeitse.

  Viivästyskorkoa lainallesi kertyy heti lainan myöhästyttyä.

 3. Oikeus ja ulosotto

  Mikäli et maksa lainaasi viimeistään saatuasi toisen maksumuistutuksen, saatava siirtyy oikeudelliseen perintään. Tällöin lähetetään haaste käräjäoikeuteen käsiteltäväksi. Käräjäoikeuden annettua tuomionsa, saatava siirtyy ulosottoon.

  Oikeudellisesta perinnästä aiheutuu aina lisäkustannuksia. Oikeudenkäyntikulut lisäävät velan määrää 110–240€.

 4. Maksuhäiriömerkintä

  Käräjäoikeuden antamasta yksipuolisesta tuomiosta tulee julkinen maksuhäiriömerkintä, joka on voimassa kolme vuotta. Uusi merkintä tänä aikana kasvattaa maksuhäiriömerkinnän voimassaoloaikaa vuodella.

  Maksuhäiriömerkintä tarkoittaa, että menetät luottotietosi. Tämä vaikuttaa mm. siten, että luotonsaatisi vaikeutuu, et saa tehtyä osamaksusopimuksia, pankki vaatii luotto- ja pankkikorttisi takaisin, vuokra-asunnon saaminen vaikeutuu, uusi työpaikka saattaa jäädä saamatta ja puhelin- ja vakuutusyhtiöt eivät välttämättä sovi kanssasi sopimuksia.